Formule 1-gekte in oktober

Formule 1-gekte in oktober

Bij Ziggo Sport

Het gaat snel: nog maar vijf races en het Formule 1-seizoen zit er alweer op. Vier Grand Prixs zie je in oktober!

Het Formule 1-circus heeft een drukke maand in oktober met maar liefst vier races. Races 17 tot en met 20 van de in totaal 21 zijn van cruciaal belang voor rijders en teams. Het is make or break in de koningsklasse van de autosport. Slaagt Max Verstappen er onder druk in het beste uit zichzelf en zijn auto te persen? En wie van de Mercedes-troeven heeft het meeste lef en het koelste hoofd? Je ziet het live op Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal!

Grand Prix van Maleisië - 2 oktober om 09.00 uur

De Grand Prix van Maleisië wordt sinds 1999 gereden op het Sepang International Circuit. Vettel is hier recordhouder met vier overwinningen. Daarmee blijft hij Michael Schumacher en Fernando Alonso (beiden drie zeges) voor.

Ook in 2015 was de p1 voor Vettel. Op het podium werd hij vergezeld door Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Dit was tevens de race waarin Max Verstappen de boeken in ging als jongste coureur die ooit WK-punten scoorde in de Formule 1. Hij eindigde op de zevende plek.

Grand Prix van Japan - 9 oktober om 07.00 uur

In het land van de rijzende zon zijn de ogen gericht op het Suzuka International Racing Course. Hier wordt de 32e Formule 1-grand prix van Japan gereden. Grappig weetje: het circuit werd ontworpen door Hans Hugenholtz, de man die ook Circuitpark Zandvoort heeft helpen vormgegeven.

Lewis Hamilton ging vorig jaar aan de haal met de overwinning. Vettel, die de grand prix al vier keer won, eindigde als tweede. Max Verstappen eindigde ook weer in de punten en finishte als negende.

Grand Prix van de Verenigde Staten - 23 oktober om 21.00 uur

De Grand Prix van de VS is een beetje de nomade onder de Formule 1-races. Het circuit van Austin, de plek waar de grand prix ook dit jaar verreden wordt, is namelijk al de tiende (!) locatie.

Vorig seizoen dreigde de Grand Prix in het water te vallen door de enorme regen- en onweersbuien. Trainingen werden afgelast en de kwalificatie werd uitgesteld naar zondagochtend. De race liep gelukkig gewoon volgens plan en Max Verstappen reed met een vierde plek mooi naar de punten. Lewis Hamilton won en stelde daarmee zijn derde wereldtitel veilig.

Grand Prix van Mexico - 30 oktober, 20.00 uur

De ontknoping nadert! De Grand Prix van Mexico is de voorlaatste race van dit Formule 1-seizoen. Titelkandidaat Nico Rosberg zal er wel zin in hebben, want vorig jaar won hij de race. Max Verstappen reed wederom in de punten met een achtste plek.