Belgen kloppen Van der Haar in Gavere

Belgen kloppen Van der Haar in Gavere

Van der Haar zat vanaf de openingsfase goed mee voorin, al was het Nys die ervoor zorgde dat het veld snel uiteen spatte. Na wat schermutselingen ontstond de kopgroep van vier, die de wedstrijd domineerde.

Nys was de eerste die aanviel op zoek naar de zege, maar zijn poging strandde. Met nog ruim twee rondes te gaan probeerde ook Van Aert het tweemaal. Hij sloeg wel een gat en bouwde dat richting het einde van de wedstrijd alleen maar uit. Van der Haar moest met nog anderhalve ronde te gaan ook de andere Belgen laten gaan.

Agenda

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Wielrennen

Waar ligt de medaille #13: Leontien van Moorsel

Leontien van Moorsel is een van Nederlands meest succesvolle olympiërs ooit.  Met vier gouden, een zilveren en bronzen medaille op zowel de baan als de weg heeft Tinus een meer dan indrukwekkende oogst binnengesleept. Frank Evenblij zocht de oud-wielrenster thuis op en hoorde de mooie verhalen achter het eremetaal. Bovendien vertelt Van Moorsel hoe geruzie haar in Barcelona een zevende medaille heeft gekost. 

Wielrennen

Opvolger wielerploeg MTN naar World Tour

Wielerploeg Dimension Data heeft de felbegeerde WorldTour-licentie binnen. De opvolger van MTN- Qhubeka kreeg woensdag van wielerbond UCI te horen dat de licentie binnen is en dat de ploeg volgend jaar op het hoogste niveau mag rijden. Het is de eerste Afrikaanse ploeg in de WorldTour, het niveau waarop ook LottoNL-Jumbo en Giant-Alpecin uitkomen.   'Dit is ongelofelijk, ik ben zo blij voor dit team. Dat we dit nieuws krijgen op ons trainingskamp in Kaapstad, net nu we ons nieuwe team hechter proberen te maken, is de beste motivatie om uit te kijken naar 2016', jubelde teamleider Douglas Ryder. De ploeg trok voor komende seizoen topsprinter Mark Cavendish en zijn adjudanten Bernhard Eisel en Mark Renshaw aan. Ook de Nederlander Theo Bos rijdt in Afrikaanse dienst. Dit jaar boekten de coureurs van MTN achttien zeges.

Wielrennen

Geen NK-titel voor Bos, Mulder en Veldt

Hoogland maakte daarmee de verwachtingen na de drie Europese titels van eerder deze herfst volledig waar. Datzelfde gold voor Elis Ligtlee, die met Hetty van de Wouw de titel pakte op de teamsprint in 34,648. Zij hielden Janne Tiktak en Laurine van Riessen achter zich. Op de ploegenachtervolging gingen de titels naar de mannen Jens Mouris, Barry Markus, Andre Looij, Yentl Ruijmgaard en Mel van der Veekens (4.17,436) en de vrouwen Kelly Markus, Winanda Spoor, Amy Pieters en Vera Koedooder (4.41,240).

Wielrennen

Denemarken wil Tourstart in 2018

'De overheid en de gemeenten en regio's waar de beoogde route doorheen loopt, zijn al akkoord', zei Lund, die volgende maand gaat praten met Tourdirecteur Christian Prudhomme. 'De Tour de France is een van de grootste sportevenementen ter wereld met 3,5 miljard tv-kijkers. Denemarken is een toonaangevende wielernatie en dat moeten we laten zien. Het Grand Départ is een unieke gelegenheid.'