Preview: Lycurgus - NOLIKO Maaseik

Preview: Lycurgus - NOLIKO Maaseik

Groningers in actie in CEV Champions League

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op Ziggo Sport - kanaal 14
16 november 2016, 18.50 uur
Met 3-2 verliezen en toch door naar de 3e voorronde Champions League. Abiant Lycurgus doet het gewoon. Nu wacht het duel met NOLIKO Maaseik. De Belgen zijn uit iets ander hout gesneden dan de Bulgaren.

Er was eens...

Als volleybal nog niet op de kaart stond, dan zorgt Abiant Lycurgus daar wel voor. Zo langzamerhand schrijven de Lycurgianen geschiedenis. Ok, ze verloren dan wel in Bulgarije van Dobrudja, maar door de 3-0 overwinning thuis zijn ze toch een ronde verder. Daar wacht een nieuwe tegenstander, een betere tegenstander: onze zuiderburen van NOLIKO Maaseik.

Mooie testcase

Op Europees vlak hebben de Belgen wel wat meer ervaring dan de Groningers. En dat niet alleen. Ze hebben ook meer bereikt in Europa, zowel in de Champions League als in de CEV Cup. Zo was het in 1997 én in 1999 verliezend Champions League-finalist en won het in 2000 brons. In de CEV Cup won het brons in 2001, zilver in 2008 en weer brons in 2010. Ok, ok, dat is inderdaad alweer even geleden, maar laten we de Belgen vooral niet onderschatten. Vorig jaar waren ze bijvoorbeeld nog verliezend finalist in de play-offs om het landskampioenschap.

Ongeslagen in de Eredivisie

Toch hebben de mannen van coach Arjan Taaij genoeg reden om de wedstrijd tegen de zuiderburen met vertrouwen tegemoet te zien. Afgelopen weekend wonnen de Groningers namelijk ook hun zesde wedstrijd in de Eredivisie: ze versloegen ARBO Rotterdam uit met 1-3. Ze blijven daardoor nog steeds fier aan kop in de Nederlandse competitie.