Preview: Lycurgus - Levksi Ball Sofia

Preview: Lycurgus - Levksi Ball Sofia

Alles of niets voor de Groningers

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op Ziggo Sport - kanaal 14
18 januari 2017, 19.00 uur
Vorige week verloor een slecht spelend Lycurgus met 3-0 van het Bulgaarse Levski Ball Sofia. Het wordt nog lastig om uitschakeling te voorkomen, maar niets is onmogelijk.

Slecht begin van 2017

Lycurgus wil niets liever dan de achtste finales bereiken. Het moet dan wel flink aan de bak tegen Levski Ball Sofia. De Bulgaren waren vorige week in eigen land oppermachtig en wonnen vrij eenvoudig met 3-0. Het was voor de Groningse volleybalmannen weliswaar de eerste officiële wedstrijd van 2017, maar het team was geen schim van het sterke Lycurgus dat in de Eredivisie nog geen duel verloor. Sterker nog, de Groningers gaven in twaalf duels in de Eredivisie in totaal slechts vier sets weg. En nu dus drie in één wedstrijd. 

Maar er is nog hoop

Tijdens de return in het Alfa-college kan Lycurgus nog een golden set afdwingen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan: het moet dan met 3-0 of 3-1 winnen. Elk ander resultaat betekent automatisch uitschakeling. De Groningers kenden overigens een betere generale repetitie dan de Bulgaren. Deze week revancheerden ze zich in en tegen Rijswijk met 1-3.

Levski speelde in de eigen competitie ook een uitwedstrijd, tegen Teteven dat een stuk lager op de ranglijst staat. De thuisploeg was sterker en won vrij eenvoudig met 3-0. Teteven heeft hiermee dus zeker bewezen dat met 3-0 winnen gewoon te doen is.