Preview: Draisma Dynamo - Lausanne UC

Preview: Draisma Dynamo - Lausanne UC

Apeldoorn in de ban van Europacup Volleybal

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op Ziggo Sport - kanaal 14
07 december 2016, 19.20 uur
Een Challenge Cup-avondje in Apeldoorn. Dynamo ontvangt in de eerste ronde het Zwitserse Lausanne. En dat is geen onbekende voor drie aanwinsten van de Apeldoornse club.

Lekker bezig

Tot nu toe kent Draisma Dynamo een succesvol seizoen. De Apeldoornse volleybalmannen staan bovenaan in de Eredivisie en ook in de Challenge Cup zouden ze het zomaar eens heel goed kunnen gaan doen. Eerste horde is het Zwitserse Lausanne UC. En dat is niet zomaar een tegenstander...

Geen onbekende

Sinds dit seizoen staan Nico Manenschijn, Frits van Gestel en Wessel Blom onder contract bij Draisma Dynamo. Het drietal kwam over van het Zwolse Landstede Volleybal. Daar maakten de drie vorig jaar in de CEV Cup al kennis met de Zwitsers. Lausanne was toen in twee duels de sterkste. Voor de heren dus een uitgelezen kans op revanche.

Bij winst grote kans op Europees succes

Mocht Dynamo erin slagen van de Zwitsers te winnen, dan maakt het grote kans om ver te komen in het toernooi. Bij winst wachten op papier namelijk mindere tegenstanders uit Cyprus, Hongarije of Engeland. In de kwartfinale komt Dynamo mogelijk pas een sterkere tegenstander tegen. Maar laten we niet op de zaken vooruitlopen. Want net als Dynamo is ook Lausanne UC bezig aan een sterk seizoen. De Zwitserse volleyballers staan netjes tweede in de eigen competitie.

Beeld: Studio Csany