Preview: Dobrudja - Abiant Lycurgus

Preview: Dobrudja - Abiant Lycurgus

Return voorronde Champions League

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14
08 november 2016, 18.55 uur
Whoop whoop..! Dobrudja thuis is in de pocket. Op naar de return in Bulgarije. De eerste winst in de voorronde van de Champions League smaakt de mannen van Abiant Lycurgus naar meer.

Zo'n 4.000 dolenthousiaste volleybalfans joelden Abiant Lycurgus afgelopen woensdag naar de overwinning. De Groningers versloegen de Bulgaren met 3-0. Overtuigende score zo op het oog. Toch was het bij vlagen nog krap aan: 26-24, 25-23 en 25-23. De lange Groningers zullen in ieder geval met vertrouwen afreizen naar Bulgarije. Want zelfs als ze met 3-2 verliezen dan nog zijn ze een ronde verder. Verliezen ze met 3-0 of met 3-1 dan spelen de teams nog een laatste golden set.

In blakende vorm

Ondanks dat Abiant Lycurgus de focus dit jaar op de Champions League heeft, gaat het ook in de competitie bijzonder soepel. Na het winnen van de supercup aan het begin van het seizoen waren de verwachtingen hooggespannen. En die maken de Groningers tot nog toe probleemloos waar. Na vijf speelronden staan ze netjes eerste met vijftien punten uit vijf wedstrijden. Het mag duidelijk zijn dat we hier te maken hebben met een team in blakende vorm. Dat moet aanstaande dinsdag dus helemaal goed komen!

Je moet er wel wat voor over hebben

Het is alweer even geleden dat 'we' meededen aan de Champions League. Om precies te zijn acht jaar. In die jaren daarna durfde geen enkele Nederlandse club zich te wagen aan een duur CL-avontuur. Want volleyballen op het hoogste Europese niveau is vooral een prestigeding; rijk word je er als club niet van. Integendeel. Als de Groningers het hoofdtoernooi bereiken dan gaat ze dat waarschijnlijk een ton kosten.

En dan hebben we het nog niet eens over alle overige eisen waar je zoal aan moet voldoen. Denk aan het plaatsen van andere reclameborden, het verplichte spelen met groen-gele ballen en ook de locatie moet CL-proof zijn. Vandaar dat Abiant Lycurgus uitweek naar MartiniPlaza. Maar hee, dan speel je wel tegen de crème de la crème uit volleyballend Europa. En daar doe je het uiteindelijk toch voor.

Foto: JK Beeld