Preview: Abiant Lycurgus-Dobrudja 07
?

Preview: Abiant Lycurgus-Dobrudja 07

Voorronde Champions League Volleybal

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op kanaal 14
02 november 2016, 18.50 uur
Dat Groningers gek zijn van volleybal kunnen we wel zeggen. En begrijpelijk ook met een club als Abiant Lycurgus. Ruim 3.600 fans kochten al een kaartje voor dit Champions League-kwalificatieduel.

Dat dit duel zo populair is, is niet vreemd. Abiant Lycurgus wist zich namelijk nog nooit te plaatsen voor de Champions League. Het zou dus wat zijn als het de Groningse volleybalmannen dit keer lukt. Ze zullen in ieder geval alles geven om Dobrudja 07 Dobrich te verslaan. En kansen hebben ze zeker; de Groningse ploeg is nu sterker dan ooit.

Dubbele triple én CL?

Vorig jaar won Abiant Lycurgus nog overtuigend de triple: de supercup, de beker én het landskampioenschap. Afgelopen zomer versterkte het wonderteam zich op een paar posities. Coach Arjan Taaij toont zich daarom ambitieus: ook dit jaar moeten de Groningers weer voor de prijzen gaan, maar de Champions League heeft prioriteit.

De eerste prijs van het seizoen haalde Lycurgus begin oktober al binnen: het won wederom de supercup. Dit keer van Coníche Topvolleybal uit Zwolle, zonder al te veel moeite. Dat belooft wat voor de wedstrijd tegen de Bulgaren. Zes dagen later staat de return op het programma. Winnen de Groningers dan spelen ze in de volgende ronde tegen Noliko uit België.