Tussen hoop en vrees zweven

Tussen hoop en vrees zweven

De spanning stijgt in de WK-kwalificaties en Champions League

Oktober is dé maand waar het voor sommige voetbalteams erop of eronder is. En bij een aantal ploegen is er wel meer nodig dan een schietgebedje of het slaan van een kruisje voor ze het voetbalveld betreden.

WK-kwalificatie Nederlands elftal

Laten we beginnen met het goede nieuws. Sinds 14 september zijn ‘we’ op de FIFA-ranglijst gestegen van de 36ste naar 29ste plek. Feitje: qua oppervlakte staan we op de 133ste plek ter wereld. Voetballeken zouden zeggen: “Dan doen we het best goed toch als klein land?” NEE. Na het mislopen van het EK in 2016 kunnen wij – de Oranjefans – het WK in 2018 niet missen.

En die kans zit er heel dik in. Voor Oranje lijkt een tweede plaats en eventuele plek in de playoffs het hoogst haalbare. Het Nederlands elftal speelt op zaterdag 7 oktober om 20.45 uur uit tegen Wit-Rusland. Op dinsdag 10 oktober om 20.45 uur neemt het Nederlands elftal het thuis op tegen Zweden.

De wedstrijden zie je live bij de NOS. Wil je zien hoe de concurrentie het doet? Kijk dan naar Ziggo Sport Totaal.

WK-kwalificatie Nederlands elftal
WK-kwalificatie Zuid-Amerika

WK-kwalificatie Zuid-Amerika

Messi speelt met zijn Barca de sterren van de hemel. Maar grootmacht Argentinië verkeert in dezelfde flow als Nederland. Misschien loopt het daar nóg slechter. Na veertien van de achttien wedstrijden staat Argentinië op de vijfde plek. En die plek leidt tot de playoffs.

De Albicelestes moeten orde op zaken stellen. En de van oudsher katholieke Argentijnen zullen zeker wat kruisjes slaan voor een goede afloop. Op vrijdag 6 oktober speelt Argentinië thuis tegen Peru. Op dinsdag 10 oktober gaan ze op visite bij de Ecuadorianen.

De Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiewedstrijden zie je live FOX Sports International

Champions League – buitenlandse teams

De meester in schietgebedjes is Ronaldo. Vaak werpt hij ook nog een wanhopige blik naar boven. Maar we kunnen niet ontkrachten dat het onzin is. Met zijn Real Madrid stormde hij met 3-0 over APOEL Nicosia heen.

Op dinsdag 17 oktober treft Real Madrid Tottenham Hotspur. Met Sánchez, Alderweireld, Eriksen en Vertonghen kun je de Spurs een oud-Ajacieden-enclave noemen. De return is op woensdag 1 november om 20.45 uur.

De wedstrijden zie je live bij Ziggo Sport Totaal.

Champions League – buitenlandse teams
Champions League – Feyenoord

Champions League – Feyenoord

Pijnlijk in het kwadraat. Dat was de eerste wedstrijd van Feyenoord sinds vijftien jaar in de Champions League. Belachelijk gemaakt door alles en iedereen. Maar hoe realistisch is het om te denken dat je een kans maakt, als de goedkoopste speler van Man. City duurder is dan de hele selectie van Feyenoord bij elkaar?

In één ding blonk Feyenoord wel uit. De sfeer was top en er werd 90 minuten lang gezongen. Misschien toch maar wat extra kruisjes slaan in Rotterdam? Feyenoord speelt op dinsdag 17 oktober om 20.45 uur tegen Shakhtar Donetsk en de return is op woensdag 1 november, dezelfde tijd.

Valt het commentaar bij Veronica niet in je smaak? Of wil je tegelijk lekker kunnen zappen tussen de wedstrijden? Kijk dan de Champions League bij Ziggo Sport Totaal.

Wat vind je van deze pagina?

Liever nietw