WK 2018 kwalificatie - switch

WK 2018 kwalificatie - switch

Wedstrijden in de groepen A, C, E en F

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op Ziggo Sport - kanaal 14
11 november 2016, 20.45 uur
We zappen voor de laatste keer dit jaar langs de velden. Er zitten wat leuke potten tussen. Wat dacht je van Engeland - Schotland of Frankrijk - Zweden?

Groep A

Pos. Land GS W G V DV DT DS PTN
1 Frankrijk 3 +4  7 
Zweden +4 
Nederland +2 
4 Bulgarije 10  -5 
Wit-Rusland -3 
Luxemburg -2  1 

Frankrijk - Zweden

Een duel om de eerste plaats. Zo op het oog zijn beide landen aan elkaar gewaagd: zelfde aantal punten, zelfde aantal goals voor en beide maar een goal tegen. Toch kiezen de bookies overduidelijk voor Frankrijk als mogelijke winnaar.

Groep C

Pos. Land GS W G V DV DT DS PTN
1 Duitsland 3 +8  9 
Azerbeidzjan +2 
Noord-Ierland  +2 
4 Noorwegen -1 
Tsjechië  -3 
San Marino  -8  0 

Tsjechië - Noorwegen

Op papier toch een leuke wedstrijd. Maar de werkelijkheid is hard: Noorwegen heeft nog maar drie punten uit drie wedstrijden, en Tsjechië zelfs maar twee uit drie. Scheidsrechter Bas Nijhuis leidt deze wedstrijd in Praag.

Noord-Ierland - Azerbeidzjan

In dezelfde groep nemen de nummers twee en drie het tegen elkaar op. Het zal een strijd om de tweede plek zijn waarschijnlijk. Duitsland geeft die eerste plaats vast niet weg. 

San Marino - Duitsland

Jij denkt het, wij zeggen het: doelpuntenfestijn. San Marino heeft een negatief doelsaldo van acht, Duitsland een positief saldo van acht. Als dat niet minstens 0-5 wordt.

Groep E

Pos. Land GS W G V DV DT DS PTN
1 Montenegro 3 +6  7 
Polen 5 +2 
Roemenië  +5 
4 Denemarken -1 
Kazachstan  -5 
Armenië  -7  0 

Denemarken - Kazachstan

Met de Denen wil het nog niet zo lukken tot nog toe. Verloren in Polen en ook nog dat ongemakkelijke verlies thuis tegen Montenegro. Misschien dat het dan nu wil lukken tegen Kazachstan. Ze hebben de punten hard nodig.

Roemenië - Polen

De Polen pakten vorige maand in de allerlaatste minuut nog drie punten tegen Armenië. Daardoor kwamen ze gedeeld eerste te staan naast Montenegro. Roemenië hield Montenegro op een gelijkspel en donderde over Armenië heen.

Armenië - Montenegro

Ook hier de nummer één tegen de nummer laatst. Montenegro verrast vriend en vijand met aardig voetbal. En Armenië... tja.

Groep F

Pos. Land GS W G V DV DT DS PTN
1 Engeland 3 +3  7 
Litouwen +2 
Slovenië 3 +1  5
4 Schotland +1 
Slowakije 2 +1 
Malta -8  0 

Engeland - Schotland

Deze landen gaan way back. Het eerste treffen was in 1872. Van de 112 wedstrijden tussen beide wonnen de Engelsen 47 keer, de Schotten 41. Wat scoren betreft is het tegenwoordig niet zo veel soeps bij de Engelsen. Maar effectief zijn ze dan weer wel. 

Malta - Slovenië

Een duel dat je vast nog lang bij zal blijven. Met wat geluk haalt Malta thuis een eerste punt binnen. Met wat pech verliest het zijn vierde duel. 

Slowakije - Litouwen

Slowakije maakte vorige maand korte metten met Schotland: 3-0. Knap, want in de eerste twee wedstrijden wist het niet te scoren. Er is nog van alles mogelijk in deze poule.