Villarreal dankt Costa voor punt

Villarreal dankt Costa voor punt

Villarreal heeft in eigen huis een punt overgehouden aan het duel met Eibar. Daarmee mag de thuisploeg zich gelukkig prijzen, want enkele minuten voor tijd leek Eibar er met de volle buit vandoor te gaan. Jaume Costa bezorgde zijn fans met de 1-1 toch nog een leuke avond.

Er waren voldoende mogelijkheden voor Villarreal om op voorsprong te komen, maar vooral Roberto Soldado liet dat na. Eibar profiteerde. Sergi Enrich kreeg de bal kunstig aangespeeld van Borja Baston en even later was het 1-0. Het had 2-0 moeten zijn bij rust, maar Dani Garcia miste een strafschop.

Coach Marcelino greep in en gebruikte in de 62ste minuut zijn derde wissel. Dat kwam hem duur te staan. Daniele Bonera moest even later geblesseerd van het veld en dus moest de thuisploeg verder met 10 man. Gelukkig voor de trainer stond Eibar even later ook met een man minder door een tweede gele kaart voor Keko.

Van die nieuwe situatie kreeg Villarreal energie. Het ging op zoek naar de gelijkmaker en vond die ook. Costa zette de aanval zelf op en scoorde via de binnenkant van de paal. De winnende treffer viel daarna niet meer, waardoor Villarreal met 21 punten een punt voor Eibar blijft staan. El Submarino Amarillo is daarmee vierde, Eibar bezet plaats 6.

Agenda

Hoeveel medailles pakt Nederland in Pyeongchang?

Vrijdag 9 februari

Zeventien dagen, vijftien sporten en 29 Nederlandse topsporters. Volg van 9 tot 25 februari elke sec

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Fox Sports

Bekeren in Europa…

Er wordt weer flink gevoetbald in Europa: van de kwartfinale van de KNVB Beker tot de Duitse DFB-Pokal en de Engelse FA Cup. En wat dacht je van knock-outrondes in de Europa League?

Ajax

Win een overnachting in de ArenA

Beleef het Klassiekerweekend van je leven met een overnachting in ons Ziggo Tiny House! Laat zien hoe jij je voorbereidt op de wedstrijd met #zigGOajax en wie weet kruip jij onder de wol in de ArenA.