Roda houdt met 10 man stand tegen ADO

Roda houdt met 10 man stand tegen ADO

Het duel begon spectaculair. Al na twee minuten scoorde Juric. Tot grote woede van geheel Roda JC keurde Eric Braamhaar die treffer af omdat daarvoor een overtreding was begaan op Gianni Zuiverloon. Nog geen tien minuten later was het wél raak. Tom van Hyfte tikte een voorzet van Edwin Gyasi door de benen van doelman Martin Hansen binnen.

Den Haag stelde daar in de eerste helft aanvankelijk aanvallend weinig tegenover. De Limburgse goalie Benjamin van Leer werd alleen getest bij een vrije trap van Vito Wormgoor. Toch kwam de ploeg van Henk Fraser nog voor rust op gelijke hoogte. Na een prima actie op links van Giovanni Korte scoorde Mike Havenaar zijn achtste goal van het seizoen.

In de tweede helft van het levendige duel speelden beide ploegen in het eerste kwartier vol op de aanval. Dat veranderde vanaf het moment dat Roda met tien man verder moest. Juric kreeg rood nadat hij een elleboogstoot uitdeelde aan Aaron Meijers. ADO zocht meer en meer de aanval. Havenaar miste een goede mogelijkheid zijn ploeg op voorsprong te zetten.

Ook in de spannende slotfase slaagde Den Haag er niet in de volle buit te pakken. Met kunst en vliegwerk bleef Roda overeind en trok het zwaar bevochten puntje over de streep. Het was al de achtste wedstrijd op rij dat Roda JC geen competitieduel wist te winnen.

Agenda

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Fox Sports

De Klassieker Ajax - Feyenoord

De Eredivisie begint dit jaar goed: Ajax ontvangt op 21 januari Feyenoord voor de 184e editie van de Klassieker. Elke Klassieker is speciaal, maar dit duel heeft alle ingrediënten om een spektakel te worden.

Voetbal

Ziggo en Ajax

Ziggo is de trotse hoofdsponsor van Ajax. Wil jij vanaf de bank álle ins en outs horen over je Ajax-helden? Volg dan Inside Ajax bij Ziggo Sport. Als klant kun je regelmatig rekenen op speciale Ajax-acties en andere extra’s!

Voetbal

Man, man, man!

Op 9 december staat de eerste Manchester derby op het programma. Het wordt een clash tussen twee compleet verschillende speelstijlen.