PSV put hoop uit zege tegen Manchester

PSV put hoop uit zege tegen Manchester

PSV beleefde zaterdagavond een bijzonder matige generale repetitie tegen degradatiekandidaat De Graafschap. De landskampioen kwam op een riante 3-0-voorsprong maar incasseerde drie tegendoelpunten en dreigde de zege zelfs nog weg te geven. Pas na een slotoffensief van de PSV-voorhoede kon de eer worden gered (3-6). Zondag werd de bizarre wedstrijd op De Herdgang geanalyseerd.'Echt schandalig. Als je tegen een topteam speelt, gooi je de punten gewoon weg. We hebben gefaald als ploeg', was het harde oordeel van Bruma. 'Het heeft te maken met scherpte. We gaan elkaar de waarheid zeggen maar moeten het dan afsluiten.'

'We willen de beide thuiswedstrijden tegen VfL en CSKA winnen maar we moeten scherper zijn dan tegen De Graafschap, dat is zeker. VfL is een hele goede ploeg dat hebben we de vorige wedstrijd gezien, maar we zijn zeker niet kansloos. Met het eigen publiek erachter zou je zeggen dat we meer kans hebben', aldus Bruma.

'Het is weer een andere wedstrijd. We hebben laten zien wat we kunnen. Wat we thuis tegen Manchester deden moeten we weer laten zien', voegde PSV-middenvelder Davy Pröpper toe.

Met nog twee thuiswedstrijden (VfL en CSKA Moskou) en het lastige uitduel tegen Manchester United lijkt PSV de punten vooral in eigen huis te moeten gaan verzamelen. Twee overwinningen in het Philips Stadion moeten genoeg zijn om te overwinteren in de Champions League, verwacht Pröpper. 'Dat is denk ik genoeg. Het is een poule die dicht bij elkaar zit. Als iedereen erin gelooft moet er iets moois mogelijk zijn.'

Agenda

Volg de Olympische Winterspelen gratis op vier kanalen

Vrijdag 9 februari

Zeventien dagen, vijftien sporten en 33 Nederlandse topsporters. Volg van 9 tot 25 februari elke sec

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Fox Sports

Bekeren in Europa…

Er wordt weer flink gevoetbald in Europa: van de kwartfinale van de KNVB Beker tot de Duitse DFB-Pokal en de Engelse FA Cup. En wat dacht je van knock-outrondes in de Europa League?

Ajax

Win een overnachting in de ArenA

Beleef het Klassiekerweekend van je leven met een overnachting in ons Ziggo Tiny House! Laat zien hoe jij je voorbereidt op de wedstrijd met #zigGOajax en wie weet kruip jij onder de wol in de ArenA.