Preview: Standard Luik - Ajax
?

Preview: Standard Luik - Ajax

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op FOX Sports
08 december 2016, 21.05 uur
De laatste groepswedstrijd is voor Ajax slechts een formaliteit. De Amsterdammers zijn al door naar de volgende ronde en kunnen de eerste plaats niet meer uit handen geven.

Oefenpotje

Voor de Amsterdammers zal de wedstrijd tegen Standard Luik voelen als een oefenwedstrijd. Het is te verwachten dat trainer Peter Bosz, net als in de vorige groepswedstrijd tegen Panathinaikos, veel spelers rust gunt in le Stade Maurice Dufrasne. Ajax heeft namelijk nog een aantal zware wedstrijden voor de boeg voor de winterstop aanbreekt. Het eindigt de eerste seizoenshelft met de topper tegen PSV in de Amsterdam ArenA. Een week eerder moet het ook FC Twente nog zien te verslaan in Enschede.

Standard moet winnen

Voor de Belgen is de wedstrijd stukken belangrijker. Zij moeten namelijk winnen om te overwinteren in Europa. Standard staat nu nog tweede met zes punten, evenveel als Celta de Vigo, dat op de derde plaats staat. Het zou voor het elftal van trainer Aleksandar Janković dus zomaar in het voordeel kunnen zijn dat collega-trainer Bosz sommige spelers aan de kant laat. Stiekem zullen de Ajax-fans ook voor één keer niet rouwig zijn om een verlies: dan weten ze namelijk zeker dat Celta de Vigo niet doorgaat. Bij die club staat oud-Feyenoorder John Guidetti onder contract. De Zweed werd eerder dit toernooi 'niet al te vriendelijk' ontvangen in de Amsterdam ArenA.

 Stand groep G per 24 november 2016

Nummer Team GS W G V DV DT P
1 Ajax 5 4 1 0 10 5 13
2 Standard 5 1 3 1 7 5 6
3 Celta de Vigo 5 1 3 1 8 7 6
4 Panathinaikos 5 0 1 4 3 11 1

Ajax in Europa

Ajax-kenner Menno Pot interviewt Davy Klaassen in de eregalerij. Aan welke speler bij Standard heeft de aanvoerder van de Amsterdammers de beste herinneringen?