Preview: Legia Warschau - Ajax

Preview: Legia Warschau - Ajax

Dendert Ajax door in Europa?

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op FOX Sports 3
16 februari 2017, 21.05 uur
Ook niet-fans moeten toch toegeven dat Ajax best lekker gaat in Europa. Zonder al te veel moeite bereikten de Amsterdammers de knock-outfase. Volgende hindernis is Legia Warschau. 

Blakend van het zelfvertrouwen

Ajax is op een smetje na nog ongeslagen in 2017. Dat smetje liep het meteen al op in de eerste wedstrijd van het jaar, een oefenpot tegen Excelsior. Het verloor met 1-3. Daarna boekten de Amsterdammers overwinning na overwinning. In de hoofdstad lijken ze dus helemaal klaar voor de ontmoeting met Legia. 

Voor de knock-outfase voegde trainer Peter Bosz vier nieuwe namen toe aan de UEFA-lijst: Justin Kluivert, David Neres, Norbert Alblas en Peter Leeuwenburgh. Zij moeten Riechedly Bazoer, Mitchell Dijks, Nemanja Gudelj en Tim Krul vervangen, die allen tijdens de transferperiode in de winterstop vertrokken. Wat het effect van deze wisselingen op de selectie is moet nog blijken. Maar gezien het vertrouwen dat de Amsterdammers uitstralen, rekenen wij gewoon op drie punten in Warschau.

Bekende aanwinst

Legia heeft een wat minder goede serie achter de rug. Nemanja Nikolics, met 19 doelpunten een van de productiefste spelers uit de selectie, maakte tijdens de winterstop de overstap naar Chicago Fire. Mede daardoor verliepen de oefenwedstrijden in januari ietwat teleurstellend, met maar drie doelpunten in zes wedstrijden: 1-2 verlies tegen Arminia Bielefeld (Dui), 0-0 tegen Grasshoppers (Zwi), 0-0 tegen Ulsan Hyundai (Kor), 2-0 verlies tegen Zenit Petersburg (Rus), 1-0 winst op Daejeon (Kor) en 1-1 gelijk tegen Nordsjaelland (Den).

Vandaar dat Legia de afgelopen maanden naarstig op zoek ging naar versterking. Het voegde in ieder geval twee voor ons bekende spelers toe aan de selectie: Valeri Qazaishvili (oud-Vitesse) en Tomas Necid (oud-PEC Zwolle). Met de twee nieuwelingen in de basis won het de eerste competitiewedstrijd van 2017 met 0-1 tegen Arka Gdynia. Door die overwinning maakt het nog steeds kans op het kampioenschap. De achterstand op de nummer één en twee blijft een punt.