Preview: Celta de Vigo - Ajax

Preview: Celta de Vigo - Ajax

Strijd om de koppositie in groep G

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op FOX Sports
20 oktober 2016, 19.00 uur
In Galicië zijn ze dolgelukkig dat ze weer actief zijn in Europa. De Amsterdammers dromen stiekem over een Europese prijs. Eerst maar eens die nummer 1-positie in de poule veiligstellen.

De terugkeer van Celta

Celta is na tien jaar weer terug in Europa. Dertien jaar geleden speelde het nog tegen Ajax in de Champions League. Daarna zakte het af naar de kelder van het Spaanse voetbal. Sinds een paar jaar speelt het weer op het hoogste niveau. Celta is een sterk team zonder echte uitblinkers. Voorin lopen Iago Aspas en Orellana. Zij houden oud-Feyenoorder Guidetti zelfs op de bank. Dat zegt wel iets over de aanvallende kracht van de Galiciërs. Na een zwakke seizoenstart kwam Celta op stoom met een mooie zegereeks. Daar maakte Villarreal afgelopen weekend met 5-0 bruut een einde aan. Hopelijk doet goed voorbeeld volgen voor Ajax.

Mannen tegen jongens

Ajax heeft een jong team met spelers die kunnen uitgroeien tot topspelers. Net als in 2003. Toen het nog jonge Ajax van Ronald Koeman van Vigo verloor. Uit dat team groeiden spelers als Ibrahimović, Van der Vaart, Maxwell, Sneijder en Nigel de Jong uit tot topspelers. Nu sieren de namen van Riedewald, Bazoer, Klaassen, Ziyech en Dolberg de lijstjes van veel Europese scouts. In Vigo spelen deze jonkies tegen spelers met een stuk meer ervaring. Het wordt een strijd tussen mannen en jongens. Daaraan is Ajax gewend geraakt in de laatste Europese seizoenen. Die eindigden vooral in teleurstellingen. Met twee overwinningen in groep G lijkt Ajax nu volwassener te zijn geworden. Het échte bewijs daarvoor moet het donderdagavond in Vigo leveren.