Manchester City – Manchester United live kijken

Manchester City - Manchester United

Zondag 11 november, 17.30 uur live bij Ziggo Sport Totaal (kanaal 402)

Op zondag 11 november staan de Citizens weer tegenover aartsrivaal United voor de eerste Manchester derby van dit seizoen. City staat in de Premier League aan kop, maar historisch gezien trekt United vaker aan het langste eind. Kortom: dat wordt een spannende clash. Live bij Ziggo Sport Totaal op kanaal 402.

Datum 01-11-2018 | 16.00 uur

De stadsderby is van oudsher een confrontatie tussen twee verschillende speelstijlen: het tiki taka-voetbal van Pep Guardiola tegenover het zakelijke voetbal van José Mourinho. De altijd spannende derby werd in totaal al 176 keer gespeeld sinds de allereerste match in 1881. Daarvan werden er 42 wedstrijden in de Premier League beslecht. City won 13 keer, United ging er 21 keer met de winst vandoor. Acht keer was er geen winnaar.

Bragging rights

Vorig jaar gingen de bragging rights naar United door een nipte uitzege: 3-2. Daarmee wist United het kampioenschapsfeestje van City uit te stellen, maar van uitstel kwam geen afstel: City won de landstitel. Ook dit jaar staat City aan kop in de Premier League, maar het seizoen is nog lang. United, op het moment van schrijven achtste, zal er dus extra op gebrand zijn om het City moeilijk te maken.

Gaat het United lukken om de kersverse vader Kevin De Bruyne en David Silva van de bal te houden? De Belg en de Spanjaard zijn de architecten van City op het middenveld en hebben de taak gaatjes te vinden waar er geen gaatjes zijn. Kortom meer dan genoeg ingrediënten voor een verhit topduel!

Manchester City - Manchester United
Zondag 11 november, 17.30 uur
Voorbeschouwing vanaf 17.20 uur
Zender: Ziggo Sport Totaal, kanaal 402
Ziggo Sport Totaal
24 UUR PER DAG

Spectaculaire sportwedstrijden

Kijk live op zes kanalen naar de Premier League, F1, golf en meer. Nu de eerste maand gratis! Daarna € 14,95 per maand.

Meer Ziggo Sport: