Tussen hoop en vrees
?

Tussen hoop en vrees

Playoffs Eredivisie: Europa League en degradatie

Het seizoen is nog niet voorbij! Eredivisieteams AZ en FC Utrecht strijden nog volop om een ticket voor Europa. En NEC en Roda JC om degradatie te voorkomen. Volg de playoffs bij FOX Sports.

Weee gaaan Europa in! Hopelijk dan.

AZ en FC Utrecht gaan uitmaken wie het laatste ticket voor Europa scoort. In de halve finales overklasten de Alkmaarders FC Groningen met 8-2 na twee wedstrijden (1-4, 4-1)! Mede mogelijk gemaakt door het achttienjarige talent Calvin Stengs, dat de sterren van de hemel speelde voor AZ. FC Utrecht bleek een maatje te groot voor sc Heerenveen (1-3, 2-1), dat twee hele matige potten op de mat legde. Hoe dan ook gaan we een spannende finale tegemoet, waarbij AZ erop gebrand zal zijn om na het mislopen van de KNVB Beker het seizoen alsnog met een 'prijs' af te sluiten!

Speelschema finales playoffs Europa League

Datum

Wedstrijd

25 mei - 20.45 uur

 AZ - FC Utrecht

28 mei - 12.30 uur

 FC Utrecht - AZ

Beleef de ontknoping bij FOX Sports

Reactie Stengs na AZ - FC Groningen

Calvin Stengs blikt terug op het duel waarin hij in de basis begon en scoorde: AZ - FC Groningen (4-1).

Eredivisie of Jupiler League?

In de kelders van de Eredivisie was het tot op het laatste moment billenknijpen. Go Ahead Eagles was weliswaar al lang en breed gedegradeerd, maar de teams die moesten vrezen voor playoffs waren slechts op enkele punten van elkaar verwijderd. Helaas voor Roda JC en NEC trokken zij aan het kortste eind. Laatstgenoemde moest zelfs op doelsaldo zijn meerdere erkennen in Sparta. Nu nemen ze het op tegen de toppers uit de Jupiler League. Na al een ronde overleefd te hebben moet Roda JC tegen MVV en speelt NEC speelt tegen NAC Breda.

Speelschema playoffs degradatie/promotie

Datum

Wedstrijd

25 mei - 18.30 uur

 NAC Breda - NEC

25 mei - 19.45 uur

 MVV - Roda JC

28 mei - 14.30 uur

 Roda JC - MVV

28 mei - 16.45 uur

NEC - NAC Breda 

Beleef de ontknoping bij FOX Sports