Er staat ons weer een mooi voetbalweekend te wachten. De grootmachten van Spanje, FC Barcelona en Real Madrid, strijden zondag tegen Sporting Gijon en Athletic Bilbao. Maakt Real er weer een doelpuntfeestje van? En trekken de Basken of de Catalanen aan het langste eind? Daarnaast een ware kraker in de Jupiler Pro League. Koploper AA Gent ontvangt nummer 2 Anderlecht. Kortom; perfecte dagen om op de bank te blijven zitten.

Overzicht voetbalhoogtepunten op zaterdag 16 en zondag 17 januari:

Villarreal – Real Betis 
Rafael van der Vaart en Ricky van Wolfswinkel kennen een teleurstellend seizoen bij Real Betis. Met een nieuwe trainer leken ze op meer speeltijd te kunnen rekenen, maar een plek op de tribune was waar ze het tegen Sevilla mee moesten doen. Zitten ze tegen Villarreal wél bij de selectie? 
Zaterdag 16 januari om 20.30 uur.

Valencia – Rayo Vallecano 
Gary Neville wist als nieuwe trainer van Valencia nog niet één van zijn eerste vijf competitiewedstrijden te winnen. Tegen nummer 15 Rayo Vallecano krijgt de Engelsman een uitgelezen mogelijkheid een einde aan die negatieve reeks te maken.
Zondag 17 januari om 12.00 uur.

AA Gent – Anderlecht 
Een ware kraker in de Jupiler Pro League dit weekend. Koploper AA Gent ontvangt nummer 2 Anderlecht. Bij een overwinning passeren de Paars-Witten de huidige kampioen van België. De eerste ontmoeting van dit seizoen eindigde onbeslist.
Zondag 17 januari om 14.30 uur. 

Real Madrid – Sporting Gijon 
Real Madrid haalde in zijn eerste wedstrijd onder Zinédine Zidane meteen met 5-0 uit tegen Deportivo La Coruna. Tegen Sporting Gijon moeten Los Blancos er weer een doelpuntenfeest van kunnen maken. Hoeveel worden het er dit keer?
Zondag 17 januari om 16.00 uur. (Na 20 minuten op Ziggo Sport).

Barcelona – Athletic Bilbao 
Barcelona moet in de jacht op de koppositie met Athletic Bilbao af zien te rekenen. In de Supercopa liepen de Basken nog met 4-0 over de Catalanen heen, maar in de competitie herstelde Barça zich door met 1-0 te winnen. Wie trekt er nu aan het langste eind?
Zondag 17 januari om 20.30 uur.