Live op Ziggo Sport: PAOK Saloniki - Ajax

Live op Ziggo Sport: PAOK Saloniki - Ajax

Returnduel in de Champions League kwalificatieronde

EVENEMENT IS GEWEEST
Kanaal 14
03 augustus 2016, 20.30 uur
Thuis kwam Ajax tegen PAOK niet verder dan 1-1. Halen de Amsterdammers revanche in de return in Griekenland op 3 augustus?

Schakelt Ajax de Grieken uit, dan kunnen de Amsterdammers zich in de volgende ronde kwalificeren voor de Champions League groepsfase. Bij uitschakeling door PAOK volgt kwalificatie voor de Europa League. Op woensdag is het dus erop of eronder in Griekenland!

image PAOK - Ajax kijken?

PAOK - Ajax kijken?

Beleef de wedstrijd op Ziggo Sport, kanaal 14. Nog geen Ziggo klant? No worries. Je bekijkt de wedstrijd met een kijkcode. Die bestel je in een paar klikken. 

Bestel PAOK Saloniki - Ajax

Financieel aantrekkelijk toernooi
De groepsfase in de Champions League is zowel in financieel als in sportief opzicht zeer aantrekkelijk. In het seizoen 2014/2015 pakte Ajax vijf punten in de groepsfase en spekte de clubkas daarmee met maar liefst € 27,6 miljoen. Het was de laatste keer dat Ajax in het hoofdtoernooi speelde. En tijdens de laatste vier laatste deelnames slaagde de club er niet in om daarin de knock-outfase te bereiken. De Europa League waar Ajax vorig seizoen op het nippertje in belandde, keert bepaald niet zulke hoge bedragen uit. Omdat concurrent PSV al verzekerd is van een plek in de Champions League groepsfase (en daarmee al van een behoorlijke beloning) moet Ajax zich ook kwalificeren om de financieel opgebouwde voorsprong niet uit handen te geven. Maar € 32 miljoen voor spits Arek Milik helpt natuurlijk ook mee.

Vertrek Milik is sportieve aderlating
Met het verkopen van Milik aan Napoli is meteen de jaarlijkse spagaat van Ajax weer actueel. Mét Milik waren de kansen van Ajax op de volgende ronde groter geweest. Maar kwalificatie voor de groepsfase blijft mét of zonder Milik altijd lastig. Ajax heeft er nu voor gekozen om ook gegarandeerd komend seizoen mooie financiële cijfers te kunnen overleggen. Daar staat dus wel weer een sportief verlies tegenover. Ajax heeft nu immers geen tijd om een vervanger aan te trekken die tegen PAOK kan spelen.

Gudelj en Bazoer zijn terug
Vorige week konden Gudelj (vanwege een schorsing) en Bazoer (geblesseerd) niet meespelen. Gudelj staat vanavond aan de aftrap, en Bazoer waarschijnlijk ook. Bazoer lijkt fit en is een belangrijke speler voor Ajax. Het grootste gemis is de geblesseerde Amin Younes. Samen met Milik vormde hij vorig seizoen een gevaarlijk duo. Beide aanvallers zijn er dus niet bij vanavond. Ook Davinson Sanchez zal niet spelen. De Colombiaanse aankoop won vorige week met zijn oude club Atlético Nacional de Copa Libertadores. Bosz gaat hem eerst op de training laten wennen aan Ajax en het spelsysteem. Zijn landgenoot Cassierra staat waarschijnlijk wel in de basis.

Bosz benadrukt het belang
Op Ajax.nl laat coach Peter Bosz weten dat zijn team vanaf het begin scherp moet zijn: ,,We moeten direct gefocust en geconcentreerd zijn. Ik houd er rekening mee dat zij heel fanatiek gaan beginnen. Wij moeten er dus ook bovenop klappen. Dat gaan we zeker doen, want het past bij onze speelstijl.” Hoewel de druk groot is, kijkt Bosz ook erg uit naar het duel in het uitverkochte Toumbastadion (28.000 toeschouwers). ,,Natuurlijk is het spannend en staat er veel op het spel, maar dat vind ik juist mooi aan mijn vak.”

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Cillessen - Dijks, Viergever, Veltman, Tete - Klaassen, Gudelj, Bazoer (of Riedewald) - Cassierra, Dolberg, El Ghazi

Agenda

Lady Gaga

Zaterdag 20 januari - 20.00 uur

Lady Gaga komt op 20 januari naar de Ziggo Dome met haar Joanne World Tour.

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Fox Sports

De Klassieker Ajax - Feyenoord

De Eredivisie begint dit jaar goed: Ajax ontvangt op 21 januari Feyenoord voor de 184e editie van de Klassieker. Elke Klassieker is speciaal, maar dit duel heeft alle ingrediënten om een spektakel te worden.

Voetbal

Real Madrid - Barcelona

Wat een heerlijke wedstrijd om de kerstvakantie mee te beginnen! De kraker aller krakers in Spanje tussen Real Madrid en Barcelona.