Licentiecommissie gaat Twente weer bevragen

Licentiecommissie gaat Twente weer bevragen

De licentiecommissie van de KNVB gaat opnieuw onderzoek doen naar de omstreden relatie tussen FC Twente en investeringsmaatschappij Doyen Sports. Aanleiding is een kopie van het contract tussen beide partijen dat dinsdag opdook op internet. Daaruit kan worden geconcludeerd dat Doyen wel degelijk invloed heeft op het transferbeleid van de eredivisieclub, iets wat de Tukkers altijd hebben ontkend.

Toenmalig voorzitter Joop Munsterman ging samen met zijn rechterhand en opvolger Aldo van der Laan vorig jaar in zee met de kapitaalkrachtige investeringsmaatschappij. Doyen betaalde de noodlijdende club 5 miljoen euro, in ruil voor een deel van de transferrechten van zeven spelers. 'We hebben de contracten toen ingezien', zegt een woordvoerder van de KNVB. 'FC Twente heeft wat aanpassingen moeten doen, om te voorkomen dat Doyen invloed zou hebben op het beleid.'

De stukken die dinsdag opdoken, bevatten echter bepalingen die de KNVB en de licentiecommissie nooit hebben gezien. 'Er zitten toevoegingen in die ons niet bekend zijn. Die wekken de schijn dat Doyen wel degelijk invloed heeft', aldus de KNVB-zegsman. De bond heeft FC Twente gevraagd of de naar buiten gekomen contracten authentiek zijn. 'Als het klopt, is de eerste vraag: hoe zit het dan precies? En natuurlijk: waarom heeft Twente dat niet gemeld?' Over mogelijke straffen voor het noodlijdende Twente, dat in een grootschalige bezuinigingsoperatie zit, wil de KNVB niet speculeren.

Het contract tussen FC Twente en Doyen ging over de spelers Luc Castaignos, Quincy Promes, Bilal Ould-Chikh, Youness Mokhtar, Dusan Tadic, Shadrach Eghan en Kyle Ebecilio. Van die zeven voetballers staan alleen Eghan en Ebecilio nog onder contract in Enschede.

Agenda

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Fox Sports

De Klassieker Ajax - Feyenoord

De Eredivisie begint dit jaar goed: Ajax ontvangt op 21 januari Feyenoord voor de 184e editie van de Klassieker. Elke Klassieker is speciaal, maar dit duel heeft alle ingrediënten om een spektakel te worden.

Voetbal

Ziggo en Ajax

Ziggo is de trotse hoofdsponsor van Ajax. Wil jij vanaf de bank álle ins en outs horen over je Ajax-helden? Volg dan Inside Ajax bij Ziggo Sport. Als klant kun je regelmatig rekenen op speciale Ajax-acties en andere extra’s!

Voetbal

Man, man, man!

Op 9 december staat de eerste Manchester derby op het programma. Het wordt een clash tussen twee compleet verschillende speelstijlen.