Voetbalontknopingen in mei

Voetbalontknopingen in de maand mei

Wie gaat er met de prijzen vandoor?

Van Eredivisie tot La Liga en van Premier League tot Champions League. Volg de voetbalontknopingen bij Ziggo Sport en FOX Sports. 

Donderdag 26 april 2018 | 9.00 uur

De maand mei is de traditionele slotmaand in voetbalcompetities. We gidsen je door deze spectaculaire maand en beginnen in Nederland. Daarna gaan we door naar het buitenlandse voetbalgeweld: La Liga, Premier League en Champions League. 

Play-offs Eredivisie bij FOX Sports

Zondag 6 mei is de laatste speelronde in de Eredivisie. Wie speelt er voor promotie/degradatie? En wie maakt er kans op een Europees ticket? Je ziet het bij FOX Sports Eredivisie.

Promotie/degradatie

  • 1 en 5 mei: eerste ronde
  • 10 en 13 mei: halve finales
  • 17 en 20 mei: finales

Europees ticket

  • 9 en 12 mei: halve finales
  • 15 en 19 mei: finales
Voetbalontknopingen in mei
 
La Liga

FC Barcelona staat op het punt de Spaanse landstitel voor de derde keer in vier jaar op te eisen en aartsrivaal Real Madrid te onttronen. Nog net voordat het mei is. De Catalanen heersen dit seizoen met harde hand in La Liga en verloren nog geen enkele keer in de nationale competitie. Het gat met de concurrenten Atlético Madrid en Real Madrid is zo groot, dat ze vier speelronden voor het einde al kunnen feestvieren.

De titel is voor Barça, als het ten minste één punt overhoudt aan het bezoek aan Deportivo La Coruña. De ploeg van Clarence Seedorf strijdt tegen degradatie en heeft de punten keihard nodig in 'Riazor'. Van een ‘walk-over’ zal geen sprake zijn. Barcelona moet aan de bak in Galicië. Als Barça verliest, is El Clásico in Camp Nou tegen Real Madrid op 6 mei (om 20.45 uur) misschien wel het ideale podium om de titel binnen te halen.

Ziggo klanten kijken de spannendste La Liga-wedstrijden op Ziggo Sport kanaal 14. Hou voor de actuele uitzendtijden de Ziggo Sport tv-gids in de gaten.

Voetbalontknopingen in mei

 

Premier League

Manchester City is al kampioen in de Premier League. Maar de strijd voor de tweede en derde plek is nog spannend. Liverpool zit Manchester United op de hielen. Hekkensluiter West Bromwich Albion zorgde voor een grote stunt door Manchester United met 1-0 te verslaan. Houdt United het hoofd koel?

Vrijdag 4 mei: Brighton – Manchester United (om 21.00 uur)
Zondag 6 mei: Chelsea – Liverpool (om 17.30 uur)
Zondag 13 mei Liverpool – Brighton (om 16.00 uur)
Zondag 13 mei: Manchester United – Watford (om 16.00 uur)

Ziggo klanten kijken de spannendste Premier League-wedstrijden op Ziggo Sport kanaal 14. Hou voor de actuele uitzendtijden de Ziggo Sport tv-gids in de gaten.

Voetbalontknopingen in mei
 
Champions League

Als we één woord moeten kiezen als omschrijving van de Champions League-kwartfinales, dan is het: knettergek. ‘Juve’ leek Real Madrid te verslaan, maar kreeg in de 93ste minuut een rode kaart. Keeperslegende Buffon werd er in zijn laatste Champions League-wedstrijd afgestuurd en Real ging er met de winst vandoor. Barça leek met een 4-1 overwinning gebakken te zitten, maar de gladiatoren van AS Roma trokken aan het langste eind.

Wie gaat er door naar de finale? Real Madrid of Bayern München? En AS Roma of Liverpool?

Dinsdag 1 mei: Real Madrid - Bayern München (20.45 uur) 
Woensdag 2 mei: AS Roma – Liverpool (20.45 uur)

Uitslag eerste wedstrijd: 
Bayern München - Real Madrid (1-2)
Liverpool - AS Roma (5-2)

Ziggo klanten kijken de spannendste Champions League-wedstrijden op Ziggo Sport kanaal 14. Hou voor de actuele uitzendtijden de Ziggo Sport tv-gids in de gaten.

Voetbalontknopingen in mei

Meer voetbal:

Empty list (select items)