Kwalificatie WK Voetbal 2018

Kwalificatie WK Voetbal 2018

Wedstrijden op zondag 4 september

EVENEMENT IS GEWEEST
Kanaal 14
04 september 2016, 18.00 uur
De lange weg naar het wereldkampioenschap voetbal in Rusland begint. De WK-kwalificatieduels zie je bij Ziggo. Met het schakelprogramma mis je niets.

San Marino - Azerbeidzjan

San Marino doet mee om 'des keizers baard'. Het dwergstaatje staat op plek 200 van de FIFA-ranglijst. In meer dan 120 duels won San Marino slechts een keer. Van dat andere dwergstaatje… Liechtenstein.

Denemarken - Armenië

Beide teams zijn net als in de EK-kwalificatieronde weer aan elkaar gekoppeld. Denemarken won toen thuis en hield Armenië uit op een gelijkspel. Met Lasse Schöne, Viktor Fischer, Christian Eriksen en Aras Özbiliz zien we veel (voormalige) Ajax-spelers.

Kazachstan - Polen

De laatste keer dat beide landen elkaar troffen is bijna tien jaar geleden. Polen won tot nu toe alle drie de onderlinge duels. Met Bayern-ster Robert Lewandowski en PSG-aanwinst Grzegorz Krychowiak heeft Polen spelers van de buitencategorie. Kazachstan is bezig aan een goede serie. Het is al vier duels ongeslagen. De laatste keer dat het verloor was alweer een jaar geleden… tegen Nederland.

Litouwen - Slovenië

Dit is een sleutelduel in groep F. Om te verrassen in een poule met Slowakije en Engeland moet je deze wedstrijd winnen. De twee landen troffen elkaar ook al in 2014 en 2015. Toen was er winst voor Slovenië en een gelijkspel. Ook nu is Slovenië favoriet. Met spelmaker Josip Ilicic (Fiorentina), doelman Jan Oblak (Atletico Madrid) en aanvaller Kevin Kampl (Bayer 04 Leverkusen) beschikt de ploeg over veel talent.

Slowakije - Engeland

Nieuwe ronde nieuwe kansen. Engeland staat te popelen om weer eens een internationale prijs te pakken, voor het eerst sinds 1966. Met Sam Allardyce zit er een bondscoach die bekendstaat om zijn zogenoemde long ball tactics. Misschien is die terugkeer naar de oorsprong wel wat het Engelse nationale team nodig heeft. Tegen Slowakije verloor het nog nooit. Maar op het afgelopen EK wón het ook niet van de Slowaken.