Kwalificatie WK Voetbal 2018

Kwalificatie WK Voetbal 2018

Wedstrijden op maandag 5 september

EVENEMENT IS GEWEEST
Kanaal 14
05 september 2016, 20.45 uur
De lange weg naar het wereldkampioenschap voetbal in Rusland begint. De WK-kwalificatieduels zie je bij Ziggo. Met het schakelprogramma mis je niets.

Servië - Ierland

In groep D kan het nog alle kanten op. Oostenrijk, Servië, Ierland en Wales zijn aan elkaar gewaagd. Deze wedstrijd is dan ook een sleutelduel. Ierland kwam goed voor de dag op het afgelopen EK. Dat smaakt naar meer. Van Servië won het nog nooit. Servië heeft altijd technisch vaardige spelers. Toch wist het land zich sinds het WK 2010 niet te kwalificeren voor een groot toernooi. Dat moet dit jaar anders.

Wales - Moldavië

Wales was halvefinalist op het afgelopen EK. De Britten zijn nog altijd in de wolken. Tegen Moldavië willen ze bewijzen dat ze geen eendagsvlieg zijn. Met sterspeler Gareth Bale moet dat tegen Moldavië lukken. De Moldaviërs wonnen in de afgelopen twee jaar maar een keer. Tegen Andorra.

Israël - Italië

Israël heeft het niet getroffen met Spanje en Italië in de groep. Kwalificatie voor het WK 2018 lijkt te hoog gegrepen. Bij Italië is de belangrijkste vraag of er nog leven is na Antonio Conte. Zijn opvolger is Giampiero Ventura. Op papier treft hij in Israël een ideale tegenstander om goed te beginnen.

Spanje - Liechtenstein

Julen Lopetegui is de nieuwe bondscoach van Spanje. Tegen Liechtenstein neemt hij zijn telraam mee. In de laatste twee onderlinge duels scoorde Spanje in totaal tien keer. En nu heeft het Real Madrid-belofte Marco Asensio, Nolito, Morata, Diego Costa, et cetera, et cetera. Hoe lang houdt Liechtenstein het droog?

Kroatië - Turkije

Beide landen troffen elkaar op het EK. Toen trok Kroatië aan het langste eind. Waar Turkije teleurstelde, maakte Kroatië indruk met goed voetbal. Toch hielden ook de Kroaten een bittere nasmaak over aan het EK. Ze lieten zich in de achtste finale verrassen door Portugal. De beste Kroatische selectie sinds het WK van 1998 wil nu hoge ogen gooien. Modric, Mandzukic, Pjaca, Rakitic tegen Arda Turan, Enes Ünal en Hakan Calhanoglu. Dit is een kraker.

Oekraïne - IJsland

Met drie nederlagen stelde Oekraïne teleur op het EK. De ploeg is op zoek naar eerherstel. IJsland was een van de smaakmakers op het afgelopen EK. Nu is het vizier gericht op Rusland 2018. In een groep met Kroatië, IJsland, Oekraïne en Turkije wordt dat nog een hele kluif. De Vikingen hebben wel voor hetere vuren gestaan.

Finland - Kosovo

Beide landen lijken bij voorbaat kansloos in zo'n zware poule. Om te blijven dromen mag dit duel in ieder geval niet verloren gaan.