KNVB steunt aangeslagen Duitsers

KNVB steunt aangeslagen Duitsers

'We hebben vanaf het begin af aan tegen de DFB gezegd: wij kunnen en willen spelen, omdat we vinden dat je niet moet wijken voor terreur. Maar we hebben de beslissing volledig aan de Duitsers gelaten, we hebben ze alle tijd en rust daarvoor gegeven', zei een woordvoerder zondag. 'Nu gaan we toewerken naar de wedstrijd.' KNVB-directeur Bert van Oostveen heeft medeleven betuigd aan zijn collega's van zowel de Duitse als Franse voetbalbond.

De Duitse voetballers brachten de nacht van vrijdag op zaterdag door in het stadion en keerden daarna zwaar aangeslagen terug naar huis. Ze besloten zondag ondanks de ingrijpende gebeurtenissen toch te willen spelen tegen Oranje.

'We leven mee met de slachtoffers in Parijs en met de Mannschaft, die in een heel vervelende en precaire situatie heeft gezeten. We houden daarom rekening met hun gevoelens', aldus de KNVB-woordvoerder. Hij benadrukte dat het dinsdag een heel andere wedstrijd wordt dan vooraf gedacht. 'De entourage zal heel anders zijn dan normaal.' Over een minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd en spelen met rouwbanden wordt volgens hem nog gesproken. 'De DFB beslist, als KNVB volgen we.'

Agenda

Lady Gaga

Zaterdag 20 januari - 20.00 uur

Lady Gaga komt op 20 januari naar de Ziggo Dome met haar Joanne World Tour.

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Fox Sports

De Klassieker Ajax - Feyenoord

De Eredivisie begint dit jaar goed: Ajax ontvangt op 21 januari Feyenoord voor de 184e editie van de Klassieker. Elke Klassieker is speciaal, maar dit duel heeft alle ingrediënten om een spektakel te worden.

Voetbal

Ziggo en Ajax

Ziggo is de trotse hoofdsponsor van Ajax. Wil jij vanaf de bank álle ins en outs horen over je Ajax-helden? Volg dan Inside Ajax bij Ziggo Sport. Als klant kun je regelmatig rekenen op speciale Ajax-acties en andere extra’s!

Voetbal

Man, man, man!

Op 9 december staat de eerste Manchester derby op het programma. Het wordt een clash tussen twee compleet verschillende speelstijlen.