Klassieker in Zuid-Amerika onder hoogspanning

Klassieker in Zuid-Amerika onder hoogspanning

Argentinië, de verliezend finalist van het laatste WK, moet het nog altijd stellen zonder superster Lionel Messi. De aanvoerder van de 'Albicelestes' is herstellende van een knieblessure. Zonder Messi begon de ploeg van bondscoach Gerardo Martino de kwalificatie met een nederlaag in eigen land tegen Ecuador (0-2), gevolgd door een teleurstellend gelijkspel bij Paraguay (0-0). Bij afwezigheid van Messi, Carlos Tévez en Sergio Agüero moeten de doelpunten in de komende wedstrijden met Brazilië en Colombia komen van Gonzalo Higuain.

'Als we winnen, roept niemand dat we afhankelijk zijn van Messi. Maar als we verliezen wanneer hij er niet bij is, roept iedereen dat het daardoor komt', zegt Martino. 'Feit is wel dat we mét Messi sterker zijn.' Bij vijfvoudig wereldkampioen Brazilië is aanvoerder Neymar terug van een schorsing. De ploeggenoot van Messi bij Barcelona miste de eerste twee kwalificatieduels met Chili (2-0-verlies) en Venezuela (3-1) vanwege zijn wangedrag op de laatste Copa América. Tegen Argentinië mag de topschutter van de Spaanse competitie (elf doelpunten) weer meedoen.

Net als tijdens het vorige WK rust de druk van de natie daarom op de ranke schouders van de 23-jarige aanvaller. 'Neymar overtreft dit jaar vooralsnog Messi en Cristiano Ronaldo', zegt bondscoach Dunga. Ploeggenoten van Neymar putten eveneens moed uit diens rentree bij de 'Seleção'. 'Hij zit vol vertrouwen, wij moeten zorgen dat hij hetzelfde kan doen als bij Barcelona', aldus middenvelder Elias. 'De Argentijnen zullen hem hem scherp in de gaten houden, dat betekent dat anderen meer ruimte krijgen.'

Agenda

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Fox Sports

De Klassieker Ajax - Feyenoord

De Eredivisie begint dit jaar goed: Ajax ontvangt op 21 januari Feyenoord voor de 184e editie van de Klassieker. Elke Klassieker is speciaal, maar dit duel heeft alle ingrediënten om een spektakel te worden.

Voetbal

Ziggo en Ajax

Ziggo is de trotse hoofdsponsor van Ajax. Wil jij vanaf de bank álle ins en outs horen over je Ajax-helden? Volg dan Inside Ajax bij Ziggo Sport. Als klant kun je regelmatig rekenen op speciale Ajax-acties en andere extra’s!

Voetbal

Man, man, man!

Op 9 december staat de eerste Manchester derby op het programma. Het wordt een clash tussen twee compleet verschillende speelstijlen.