Preview: Juventus - Inter

Preview: Juventus - Inter

Live op Eurosport 1

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op Eurosport 1
05 februari 2017, 20.45 uur
Juventus lijkt af te stevenen op de zesde landstitel op rij. Sinds het vertrek van Frank de Boer heeft ook Inter de weg omhoog ingezet.

De oude dame uit op wraak

Juventus staat stevig op de eerste plaats in de Serie A. Het heeft op vier verliespartijen na alle wedstrijden gewonnen. Een van die nederlagen (de eerste) was tegen Inter, toen Frank de Boer daar nog trainer was. Juve wil die nederlaag graag goedmaken.

Als we naar de prijzenkast van beide clubs kijken, zien we dat het de meest succesvolle clubs van Italië zijn. Juventus won de Serie A 32 keer, Internazionale werd 18 keer kampioen. De oude dame lijkt op weg naar haar zesde landstitel op rij. Mocht dit lukken dan vestigt ze een nieuw record. Er is geen club in Italië die er ooit in slaagde om zes keer op rij kampioen te worden. De laatste club die vijf keer achter elkaar kampioen werd is – jawel – Inter.

Preview: Juventus - Inter

Juventus - Inter: head to head

De wedstrijden tussen Juventus en Internazionale worden ook wel Derby d'Italia genoemd, omdat het de best presterende clubs ooit zijn in Italië. Ze zijn elkaars rivalen. De supporters hebben oprecht een hekel aan elkaar en de clashes hebben vaak alles in zich. Deze wedstrijd is de 168e ontmoeting tussen beide clubs in de Serie A. Hieronder zie je welke club het vaakst won:

  • Juventus won 79 keer, Inter trok 46 keer aan het langste eind.
  • De wedstrijd eindigde 42 keer in een gelijkspel.
  • Juventus maakte 241 goals tegen Inter, dat er zelf 197 scoorde.

Het Pioli-effect

Sinds het ontslag van trainer Frank de Boer schijnt de zon weer in Giuseppe Meazza. Bijna altijd. In de competitie is er na het aanstellen van Stefano Pioli duidelijk een stijgende lijn te zien: de Nerazzurri hebben de twaalfde plaats verlaten en staan inmiddels vierde. En de eerste zes plekken geven recht op Europees voetbal.

Voor dit seizoen zit het Europese avontuur erop nadat Inter laatste eindigde in de groep. Toen de Boer vertrok stonden de Milanezen ook al laatste. Ze hadden toen drie wedstrijden gespeeld. In de laatste drie wedstrijden is het Pioli dus niet gelukt om het team op de Europese rails te krijgen: het won maar een keer.