Jong Oranje verpest het in tweede helft

Jong Oranje verpest het in tweede helft

Door de onnodige verliespartij moet Jong Oranje in groep 8 de koppositie aan Jong Slowakije afstaan. De ploeg van Grim bleef op 9 punten staan, uit 5 duels. De Slowaken belandden eveneens op 9 punten, uit 4 wedstrijden. De 9 groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het EK. De beste 4 nummers 2 strijden in de play-offs om twee tickets.

Jong Oranje wilde in het kleine stadion in Myjava revanche nemen voor de kansloze 3-1 nederlaag in de Nijmeegse Goffert tegen Slowakije. Dat was geen simpele opgave, ook omdat bondscoach Grim werd geconfronteerd met afmeldingen van Rick Karsdorp, Sven van Beek, Wesley Hoedt en Daley Sinkgraven.

Het gretige Jong Oranje was voor rust sterker dan Jong Slowakije. Tonny Vilhena, Ricardo Kishna en Hendrix wisten in kansrijke positie niet te scoren. Doelman Mickey van der Hart reageerde sterk op een inzet van Albert Rusnák, de middenvelder van FC Groningen. Dankzij Janssen ging Jong Oranje met een fraaie voorsprong van 2-0 de rust in.

Janssen verlengde in de 16de minuut eerst een schot van Jorrit Hendrix doeltreffend. Hij schoot 7 minuten later volgens de de Zwitserse scheidsrechter Sandro Schärer raak via de onderkant van de lat. Die beslissing was op z'n minst dubieus te noemen na bestudering van televisiebeelden.

Na de pauze had de thuisploeg een groot overwicht. Via treffers van Jaroslav Mihalik en Rusnák kwam Jong Slowakije langszij. Invaller Joris van Overeem, voor Hendrix, liet in de 81ste minuut nog een grote kans liggen namens Jong Oranje, dat daarna door treffers van Martin Chrien en Adam Zrelak (strafschop) als treurende verliezer het veld afstapte.

Agenda

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Fox Sports

De Klassieker Ajax - Feyenoord

De Eredivisie begint dit jaar goed: Ajax ontvangt op 21 januari Feyenoord voor de 184e editie van de Klassieker. Elke Klassieker is speciaal, maar dit duel heeft alle ingrediënten om een spektakel te worden.

Voetbal

Ziggo en Ajax

Ziggo is de trotse hoofdsponsor van Ajax. Wil jij vanaf de bank álle ins en outs horen over je Ajax-helden? Volg dan Inside Ajax bij Ziggo Sport. Als klant kun je regelmatig rekenen op speciale Ajax-acties en andere extra’s!

Voetbal

Man, man, man!

Op 9 december staat de eerste Manchester derby op het programma. Het wordt een clash tussen twee compleet verschillende speelstijlen.