Ibrahimovic zet Malmö op zijn kop

Ibrahimovic zet Malmö op zijn kop

Zlatan Ibrahimovic heeft het grote plein in het centrum van Malmö alvast afgehuurd. De Zweedse topspits van Paris Saint-Germain wil zoveel mogelijk stadsgenoten woensdag de kans geven getuige te zijn van zijn langverwachte rentree in Malmö, tijdens de onderlinge confrontatie in de Champions League. 'Iedereen is welkom, heel Malmö kan de wedstrijd kijken. Ik kom eraan', meldde Ibrahimovic op Instagram. Hij kondigde meer verrassingen aan voor de inwoners van de stad waarin hij opgroeide en doorbrak als voetballer.

De zoon van een Bosnische vader en Kroatische moeder leerde voetballen op straat in de rauwe wijk Rosengard, bekend om de vele immigranten die daar wonen. De eigengereide Ibrahimovic werd al snel opgemerkt door scouts van Malmö FF, de bekendste club uit de stad. Hij speelde in de jeugd samen met onder anderen Markus Rosenberg, nu aanvoerder van Malmö. De rest van het verhaal is bekend. Met zijn doelpunten en fabelachtige techniek trok de jonge Zweed al kort na zijn debuut de aandacht van grote Europese clubs. Ibrahimovic wees Arsenal af omdat hij zich te goed voelde voor een stage in Londen. Hij vertrok naar Ajax, dat zo'n 8 miljoen euro voor hem betaalde.

Na een moeizaam eerste jaar in Amsterdam groeide 'Ibracadabra', mede dankzij onnavolgbare actie en prachtige treffers, uit tot een publiekslieveling. Hij grossierde daarna bij Juventus, Internazionale, FC Barcelona, AC Milan en Paris Saint-Germain in doelpunten, landstitels en andere prijzen. Op 34-jarige leeftijd keert de internationale vedette nu voor even terug in Malmö, de plek waar het voor hem allemaal begon. 'Het is meer dan een droom die uitkomt, het is het lot', zei Zlatan nadat de loting 'PSG' aan zijn oude liefde had gekoppeld. 'Ik ben geboren en getogen in de stad en heb er nog veel vrienden. Ik vind het prachtig dat ik Malmö nu in de Champions League tegenkom. Zo vaak spelen Zweedse clubs namelijk niet in dit toernooi.'

Het stadion in het zuiden van Zweden is al wekenlang uitverkocht voor de rentree van Ibrahimovic, wiens naam daar staat vereeuwigd op een steen in de 'walk of fame'. Op eigen initiatief heeft hij het plein in de stad afgehuurd en grote schermen geregeld, waarop de wedstrijd woensdag te zien zal zijn. 'Ik zal nooit vergeten waar ik vandaan kom. Malmö is altijd mijn thuis.'

Tijdens het eerste duel, in september in Parijs, kwam Ibrahimovic niet tot scoren. Desondanks won de Franse kampioen met 2-0. 'Geloof me, ik had graag willen scoren. Dan moet het in Malmö maar gebeuren.'

Agenda

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Fox Sports

De Klassieker Ajax - Feyenoord

De Eredivisie begint dit jaar goed: Ajax ontvangt op 21 januari Feyenoord voor de 184e editie van de Klassieker. Elke Klassieker is speciaal, maar dit duel heeft alle ingrediënten om een spektakel te worden.

Voetbal

Ziggo en Ajax

Ziggo is de trotse hoofdsponsor van Ajax. Wil jij vanaf de bank álle ins en outs horen over je Ajax-helden? Volg dan Inside Ajax bij Ziggo Sport. Als klant kun je regelmatig rekenen op speciale Ajax-acties en andere extra’s!

Voetbal

Man, man, man!

Op 9 december staat de eerste Manchester derby op het programma. Het wordt een clash tussen twee compleet verschillende speelstijlen.