Huiberts opvolger Stewart bij AZ

Huiberts opvolger Stewart bij AZ

Huiberts (44) werkt al jarenlang bij AZ, sinds 2010 als technisch coördinator, een functie waarin hij nauw contact heeft met Stewart. De komende periode neemt de voormalige linksbuiten van AZ, FC Zwolle, Roda JC en de Duitse club Borussia Mönchengladbach alle taken over van de Amerikaanse directeur.

'Dit is een mooie vervolgstap voor mij', zei Huiberts vrijdag op de website van AZ. 'Ik zal er alles aan doen om AZ de komende jaren op technisch gebied vooruit te helpen.' De geboren Zwollenaar gaat samen met algemeen directeur Robert Eenhoorn de directie vormen.

Huiberts sloot zijn carrière als voetballer in 2003 af bij AZ. De aanvaller was eind 1996 neergestreken in Alkmaar na een kort buitenlands avontuur bij Borussia Mönchengladbach. Huiberts speelde 136 wedstrijden voor AZ, waarin hij 47 doelpunten maakte. Hoogtepunt was het kampioenschap in de eerste divisie dat hij in 1998 vierde met de club van de toenmalige voorzitter Dirk Scheringa. Nadat Huiberts was gestopt met voetballen, ging hij als jeugdtrainer verder bij AZ. In 2006 werd hij coördinator van de scouting, vier jaar later promoveerde hij tot technisch coördinator.

'Door zijn jarenlange ervaring in de scouting heeft hij een uitgebreid netwerk in de voetballerij', zegt Eenhoorn. 'We gaan samen keihard aan de slag om met AZ succesvol te kunnen zijn.'

Agenda

Lady Gaga

Zaterdag 20 januari - 20.00 uur

Lady Gaga komt op 20 januari naar de Ziggo Dome met haar Joanne World Tour.

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Fox Sports

De Klassieker Ajax - Feyenoord

De Eredivisie begint dit jaar goed: Ajax ontvangt op 21 januari Feyenoord voor de 184e editie van de Klassieker. Elke Klassieker is speciaal, maar dit duel heeft alle ingrediënten om een spektakel te worden.

Voetbal

Real Madrid - Barcelona

Wat een heerlijke wedstrijd om de kerstvakantie mee te beginnen! De kraker aller krakers in Spanje tussen Real Madrid en Barcelona.