Grote belangen bij Zweden-Denemarken

Grote belangen bij Zweden-Denemarken

Bovendien hangt de toekomst van de beide bondscoaches af van de uitkomst van de Scandinavische derby. De Deense coach Morten Olsen stopt zeker als de EK-missie mislukt en het is onwaarschijnlijk dat de Zweedse trainer Erik Hamrén nog doorgaat als hij na het WK in Brazilië ook het EK in Frankrijk niet haalt.

Ibrahimovic is er alles aan gelegen om EK-deelname veilig te stellen. 'Ik kan niet naar een EK kijken waarop ik zelf niet actief ben', liet de flamboyante spits zich al eens ontvallen. Als de charismatische aanvaller besluit te stoppen bij Zweden, heeft het Nederlands elftal in de WK-kwalificatie voor Rusland 2018 geen last van hem. Beide landen zitten dan in dezelfde groep.

Olsen heeft Ajacied Viktor Fischer weer bij het team gehaald omdat het de afgelopen drie kwalificatieduels niet lukte om te scoren. De 21-jarige aanvaller was in de laatste competitiewedstrijd van Ajax betrokken bij vier van de zes doelpunten als aangever of maker. De jonge Deen speelt het liefst als als linksbuiten maar voetbalde afgelopen weken ook regelmatig als spits van de Amsterdammers. 'We zullen hard moeten werken om onszelf in scoringspositie te brengen en kansen te creëren en uiteraard moeten we ze beter benutten', blikte Olsen vooruit.

De Denen hebben de statistieken mee. Ze wonnen de laatste vier duels met Zweden. Hamrén is desondanks optimistisch: 'Mijn gevoel zegt dat ons moment is aangebroken.'

Beide ploegen hebben problemen op het middenveld door blessures. De Denen missen Pione Sisto and Leon Andreasen en bij Zweden ontbreken Albin Ekdal en Pontus Wernbloom (ex-AZ). De play-off begint zaterdag met een wedstrijd in Stockholm. Drie dagen later wordt de strijd beslist in Kopenhagen.

Agenda

538JingleBall

Zaterdag 16 december - 21.00 uur

Vier kerst als nooit te voren met je vrienden tijdens 538JingleBall!

The Christmas Show (11:00)

Zaterdag 23 december

Vier Kerst in de Ziggo Dome, met The Christmas Show: A Christmas Carol! De kaartverkoop is nu gestar

The Christmas Show

Zaterdag 23 december

Vier Kerst in de Ziggo Dome, met The Christmas Show: A Christmas Carol! De kaartverkoop is nu gestar

The Christmas Show (15:30)

Zaterdag 23 december

A Christmas Carol in de Ziggo Dome op 23 en 24 december.

The Christmas Show (20:00)

Zaterdag 23 december

A Christmas Carol in de Ziggo Dome op 23 en 24 december.

The Christmas Show (11:00)

Zondag 24 december

Vier Kerst in de Ziggo Dome, met The Christmas Show: A Christmas Carol! De kaartverkoop is gestart!

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Voetbal

Real Madrid - Barcelona

Wat een heerlijke wedstrijd om de kerstvakantie mee te beginnen! De kraker aller krakers in Spanje tussen Real Madrid en Barcelona.

Voetbal

Tussen hoop en vrees zweven

Oktober is dé maand waar het voor sommige voetbalteams erop of eronder is. En bij een aantal ploegen is er wel meer nodig dan een schietgebedje of het slaan van een kruisje voor ze het voetbalveld betreden.