Grote belangen bij Zweden-Denemarken

Grote belangen bij Zweden-Denemarken

Bovendien hangt de toekomst van de beide bondscoaches af van de uitkomst van de Scandinavische derby. De Deense coach Morten Olsen stopt zeker als de EK-missie mislukt en het is onwaarschijnlijk dat de Zweedse trainer Erik Hamrén nog doorgaat als hij na het WK in Brazilië ook het EK in Frankrijk niet haalt.

Ibrahimovic is er alles aan gelegen om EK-deelname veilig te stellen. 'Ik kan niet naar een EK kijken waarop ik zelf niet actief ben', liet de flamboyante spits zich al eens ontvallen. Als de charismatische aanvaller besluit te stoppen bij Zweden, heeft het Nederlands elftal in de WK-kwalificatie voor Rusland 2018 geen last van hem. Beide landen zitten dan in dezelfde groep.

Olsen heeft Ajacied Viktor Fischer weer bij het team gehaald omdat het de afgelopen drie kwalificatieduels niet lukte om te scoren. De 21-jarige aanvaller was in de laatste competitiewedstrijd van Ajax betrokken bij vier van de zes doelpunten als aangever of maker. De jonge Deen speelt het liefst als als linksbuiten maar voetbalde afgelopen weken ook regelmatig als spits van de Amsterdammers. 'We zullen hard moeten werken om onszelf in scoringspositie te brengen en kansen te creëren en uiteraard moeten we ze beter benutten', blikte Olsen vooruit.

De Denen hebben de statistieken mee. Ze wonnen de laatste vier duels met Zweden. Hamrén is desondanks optimistisch: 'Mijn gevoel zegt dat ons moment is aangebroken.'

Beide ploegen hebben problemen op het middenveld door blessures. De Denen missen Pione Sisto and Leon Andreasen en bij Zweden ontbreken Albin Ekdal en Pontus Wernbloom (ex-AZ). De play-off begint zaterdag met een wedstrijd in Stockholm. Drie dagen later wordt de strijd beslist in Kopenhagen.

Agenda

Volg de Olympische Winterspelen live bij Eurosport

Vrijdag 9 februari

Zeventien dagen, vijftien sporten en 33 Nederlandse topsporters. Volg van 9 tot 25 februari elke sec

The Killers

Woensdag 28 februari - 20.00 uur

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Don't Let Daddy Know

Vrijdag 2 maart - 22.00 uur

Op 2 en 3 maart komt DLDK terug naar de Ziggo Dome! Kaartverkoop start 25 oktober.

Don't Let Daddy Know

Zaterdag 3 maart - 22.00 uur

Op 2 en 3 maart komt DLDK terug naar de Ziggo Dome! Kaartverkoop start 25 oktober.

BLØF

Zaterdag 10 maart

Bløf komt weer naar de Ziggo Dome! Op 10 maart zie je ze live.

Harry Styles

Woensdag 14 maart

Harry Styles – Live On Tour op 14 maart 2018 in de Ziggo Dome!

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Fox Sports

De Klassieker Ajax - Feyenoord

De Eredivisie begint dit jaar goed: Ajax ontvangt op 21 januari Feyenoord voor de 184e editie van de Klassieker. Elke Klassieker is speciaal, maar dit duel heeft alle ingrediënten om een spektakel te worden.