Preview: Feyenoord - PSV

Preview: Feyenoord - PSV

De eerste topper van 2017

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op Fox Sports - kanaal 421
26 februari 2017, 14.30 uur
Regerend landskampioen PSV mag op bezoek bij titelfavoriet Feyenoord en hoopt in Rotterdam te winnen. Gaat dat de mannen van Cocu lukken of blijkt de Kuip opnieuw een onneembare vesting?

Titelkandidaat

Feyenoord staat al het hele seizoen op de eerste plaats. Ondanks dat velen het niet durven uitspreken is het toch echt zo: Feyenoord is dé favoriet voor de landstitel. De volgende te nemen horde is de regerend landskampioen, het PSV van Philip Cocu. De Rotterdammers hebben goede herinneringen aan de Eindhovenaren: eerder dit seizoen scoorde Eric Botteghin vlak voor tijd de enige treffer namens Feyenoord (0-1).

Vorig seizoen won PSV in de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft met 0-2. Dat ging toen kinderlijk eenvoudig. De nederlaag was de tweede in de reeks van zeven verliespartijen waardoor Feyenoord uiteindelijk vroegtijdig afhaakte in de titelstrijd. In een jaar tijd is het elftal van Giovanni van Bronckhorst zichtbaar gegroeid en gebrand op drie punten tegen een directe concurrent.

Koning van het gelijkspel

Van de zeventien wedstrijden in de eerste seizoenshelft speelde PSV er maar liefst zeven gelijk. Het elftal van Philip Cocu begon het seizoen nog erg hoopgevend. Het versloeg Feyenoord in de strijd om de Johan Cruijff Schaal en in de Eredivisie won het direct van een aantal sterke tegenstanders. Na de nederlaag tegen Feyenoord in het Philips Stadion ging het geleidelijk iets minder met PSV: in de Eredivisie wisselde het winstpartijen af met gelijkspellen.

Ook in de andere competities ging het minder. PSV werd laatste in de Champions League-groep en in de KNVB Beker bleek Sparta Rotterdam te sterk. Het grote probleem van PSV was doelpunten maken. Om dat probleem te tackelen huurde het in de winterstop opnieuw Marco van Ginkel. De middenvelder had vorig jaar een groot aandeel in het kampioenschap van PSV en bleek ook in zijn eerste wedstrijden dit seizoen weer een aanwinst.