Duel van solidariteit op Wembley begonnen

Duel van solidariteit op Wembley begonnen

Onder zware beveiliging ging het 'duel van de solidariteit en verzet' rond 21.00 uur (Nederlandse tijd) van start, met vele hoogwaardigheidsbekleders op de tribunes, onder wie de Britse premier David Cameron, prins William en de Londense burgemeester Boris Johnson. Voor het begin van de wedstrijd legden onder anderen de twee bondscoaches Roy Hodgson en Didier Deschamps met prins William bloemen neer op het veld en werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden uit eerbetoon aan de slachtoffers. Beide teams speelden met rouwbanden.

'De focus zal wereldwijd nog meer op deze wedstrijd liggen na de afgelasting van het duel in Hannover', besefte Hodgson vlak voor het duel. 'We zien deze wedstrijd tegen Frankrijk als een demonstratie van solidariteit en verzet.'

In de afgelopen dagen was het Britse medeleven met de tragedie in Frankrijk al goed zichtbaar op en rond Wembley. De beroemde boog over het stadion was in de Franse kleuren verlicht en bij de ingang van het complex was het Franse motto Liberté, Egalité, Fraternité (Vrijheid, Gelijkheid, Broederschap) in grote letters geprojecteerd. Aan de oproep om voor het begin van het duel uit volle borst het Franse volkslied mee te zingen, werd door het Britse thuispubliek massaal gehoor gegeven. De tekst van La Marseillaise was op grote videoschermen te lezen. Van de traditionele rivaliteit tussen de twee voetbalnaties was deze keer in het Frans gekleurde stadion niets te bespeuren.

De Franse selectie maakte de terreur in Parijs van dichtbij mee. Tijdens het oefenduel met Duitsland waren de explosies in het Stade de France hoorbaar. Beide teams besloten na afloop uit voorzorg de nacht in het stadion door te brengen. De Franse middenvelder Lassana Diarra verloor een nicht bij de aanslagen van vrijdag, terwijl de zus van aanvaller Antoine Griezmann kon ontsnappen uit popzaal Bataclan, waar bijna negentig mensen werden vermoord.

Agenda

Lady Gaga

Zaterdag 20 januari - 20.00 uur

Lady Gaga komt op 20 januari naar de Ziggo Dome met haar Joanne World Tour.

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Voetbal

Ziggo en Ajax

Ziggo is de trotse hoofdsponsor van Ajax. Wil jij vanaf de bank álle ins en outs horen over je Ajax-helden? Volg dan Inside Ajax bij Ziggo Sport. Als klant kun je regelmatig rekenen op speciale Ajax-acties en andere extra’s!

Voetbal

Man, man, man!

Op 9 december staat de eerste Manchester derby op het programma. Het wordt een clash tussen twee compleet verschillende speelstijlen.

Sport

Ziggo Sport kalender

Lekker binnen voor de buis de spannendste live wedstrijden kijken, terwijl het buiten koud is. Met Ziggo Sport op kanaal 14 zit je goed. Wat staat er dit najaar op het programma? Bekijk de opstelling: