De League Cup is voor Manchester City

De League Cup is voor Manchester City

Na een finale die lang nodig had om op stoom te komen, heeft Manchester City de League Cup gewonnen. Een verlenging en penalty's waren nodig om een verschil te maken tussen beide ploegen. Dat verschil werd uiteindelijk gemaakt door Wilfredo Caballero. Hij stopte drie penalty's op rij.

ManCity leek lang af te stevenen op een vrij eenvoudige zege. Dat kwam voor het grootste deel omdat Liverpool op een matig niveau acteerde en niet gevaarlijk werd. Ook City was niet briljant, maar in de tweede helft kwamen de mannen in het lichtblauw regelmatig voor doelman Simon Mignolet. 

De eerste keer dat City echt aandrong, was het ook meteen 1-0. Sergio Agüero gaf Fernandinho een kans uit een moeilijke hoek en omdat Mignolet in de fout ging, mochten de mannen uit Manchester juichen. Raheem Sterling mocht het zich vervolgens aanrekenen dat Liverpool terug in de wedstrijd kwam. De ex-speler van Liverpool verprutste twee grote kansen.

Philippe Coutinho was verantwoordelijk voor de verlenging. Hij stond op de goede plek toen Adam Lallana na een chaotische situatie in de 83ste minuut de paal raakte. In die verlenging hadden Agüero en Divock Origi de grootste kansen. Mignolet en Wilfredo Caballero lieten geen ballen meer door en dus moesten de mannen schieten van elf meter.

In die serie was Caballero de grote held. Hij stopte achtereenvolgens strafschoppen van Lucas Leiva, Philippe Coutinho en Adam Lallana. Yaya Touré maakte gebruik van de situatie en benutte de beslissende strafschop.

Agenda

Lady Gaga

Zaterdag 20 januari - 20.00 uur

Lady Gaga komt op 20 januari naar de Ziggo Dome met haar Joanne World Tour.

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Fox Sports

De Klassieker Ajax - Feyenoord

De Eredivisie begint dit jaar goed: Ajax ontvangt op 21 januari Feyenoord voor de 184e editie van de Klassieker. Elke Klassieker is speciaal, maar dit duel heeft alle ingrediënten om een spektakel te worden.

Voetbal

Ziggo en Ajax

Ziggo is de trotse hoofdsponsor van Ajax. Wil jij vanaf de bank álle ins en outs horen over je Ajax-helden? Volg dan Inside Ajax bij Ziggo Sport. Als klant kun je regelmatig rekenen op speciale Ajax-acties en andere extra’s!

Voetbal

Man, man, man!

Op 9 december staat de eerste Manchester derby op het programma. Het wordt een clash tussen twee compleet verschillende speelstijlen.