Cruijff meest teleurgesteld in bestuursraad

Cruijff meest teleurgesteld in bestuursraad

'Maar het ergste van alles vind ik nog de voorzitter van de bestuursraad', schrijft hij in zijn column in De Telegraaf. 'In feite de voorzitter van de vereniging Ajax. Hennie Henrichs heeft vijf clubiconen laten vallen om de rvc te dekken. Zo'n mentaliteit past niet bij onze club.'

De bestuursraad van Ajax koos afgelopen vrijdag tijdens de aandeelhoudersvergadering niet de kant van hoofd opleiding Wim Jonk, die al geruime tijd stelt dat de plannen van Cruijff niet worden uitgevoerd. De Volendammer overlegt al bijna het hele jaar niet meer met Frank de Boer, Marc Overmars en Bergkamp, zijn collega´s in het zogenoemde Technisch Hart van de Amsterdamse club.

Ajax bereidt daarom een ontslag voor Jonk voor. Een arbitragecommissie moet oordelen of dat rechtsgeldig is. De bestuursraad verzette zich vrijdag op de aandeelhoudersvergadering niet tegen het voorgenomen afscheid van het hoofd opleiding. Het orgaan vertegenwoordigt de vereniging Ajax, die in bezit is van 73 procent van de aandelen van de club.

Op 17 december is er een ledenvergadering uitgeschreven. Aanhangers van Jonk overwegen dan een motie van wantrouwen tegen de bestuursraad in te dienen, zodat die kan worden weggestemd. Volgens de huisregels kan bij Ajax de bestuursraad de raad van commissarissen wegsturen.

Agenda

Volg de Olympische Winterspelen live bij Eurosport

Vrijdag 9 februari

Zeventien dagen, vijftien sporten en 33 Nederlandse topsporters. Volg van 9 tot 25 februari elke sec

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari - 20.00 uur

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari - 22.00 uur

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Don't Let Daddy Know

Vrijdag 2 maart

Op 2 en 3 maart komt DLDK terug naar de Ziggo Dome! Kaartverkoop start 25 oktober.

Don't Let Daddy Know

Zaterdag 3 maart

Op 2 en 3 maart komt DLDK terug naar de Ziggo Dome! Kaartverkoop start 25 oktober.

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Fox Sports

Bekeren in Europa…

Er wordt weer flink gevoetbald in Europa: van de kwartfinale van de KNVB Beker tot de Duitse DFB-Pokal en de Engelse FA Cup. En wat dacht je van knock-outrondes in de Europa League?

Voetbal

Ziggo en Ajax

Ziggo is de trotse hoofdsponsor van Ajax. Wil jij vanaf de bank álle ins en outs horen over je Ajax-helden? Volg dan Inside Ajax bij Ziggo Sport. Als klant kun je regelmatig rekenen op speciale Ajax-acties en andere extra’s!

Voetbal

Man, man, man!

Op 9 december staat de eerste Manchester derby op het programma. Het wordt een clash tussen twee compleet verschillende speelstijlen.