Blind geeft Depay een kans

Blind geeft Depay een kans

Depay ontbrak aanvankelijk in de voorselectie omdat hij de laatste weken nauwelijks speeltijd krijgt bij Manchester United. Daarnaast is Blind niet tevreden over de manier waarop de aanvaller zich binnen de spelersgroep gedraagt. 'Ik heb hem verteld dat je best op een bepaalde manier voorop mag lopen maar dat je het dan ook op het veld moet laten zien. Hoge bomen vangen namelijk veel wind.'

Het was Blind niet ontgaan dat Depay zich maandag met een grote hoed en felgroene schoenen meldde in Noordwijk. 'Het is niet mijn kledinglijn', grapte de bondscoach. 'Of ik vind dat hij dan meteen weer een verkeerd signaal geeft? Nee, ik let bij hem op andere dingen. Ik heb ook zijn trainer Louis van Gaal gesproken. Depay traint goed en toont ambitie om weer in de ploeg van United te komen. Dat is een goed teken. Het is ook belangrijk dat hij weer gaat spelen. Ook voor Oranje.'

Op het WK in 2014 was Depay nog van grote waarde voor Oranje met doelpunten tegen Australië en Chili. In totaal scoorde Depay drie keer in zijn interlandloopbaan; ook in de vriendschappelijke wedstrijd tegen de Verenigde Staten (3-4) van afgelopen juni scoorde hij. In totaal kwam de 21-jarige voetballer 21 keer uit voor Oranje.

Agenda

Lady Gaga

Zaterdag 20 januari - 20.00 uur

Lady Gaga komt op 20 januari naar de Ziggo Dome met haar Joanne World Tour.

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Fox Sports

De Klassieker Ajax - Feyenoord

De Eredivisie begint dit jaar goed: Ajax ontvangt op 21 januari Feyenoord voor de 184e editie van de Klassieker. Elke Klassieker is speciaal, maar dit duel heeft alle ingrediënten om een spektakel te worden.

Voetbal

Real Madrid - Barcelona

Wat een heerlijke wedstrijd om de kerstvakantie mee te beginnen! De kraker aller krakers in Spanje tussen Real Madrid en Barcelona.