Beckenbauer ontkent corruptie

Beckenbauer ontkent corruptie

Franz Beckenbauer heeft in de affaire rond de toewijzing van het WK voetbal van 2006 aan Duitsland opnieuw ontkend dat er corruptie in het spel is geweest. 'Der Kaiser' zei dat maandagavond in een interview met Sky. 'Als er een zwarte kas was geweest of poging tot omkoping dan had ik daar zeker iets van meegekregen. Ik heb een schoon geweten.'

Beckenbauer zou als voorzitter van het organisatiecomité in 2000 FIFA-bobo Jack Warner, inmiddels voor het leven geschorst, WK-tickets hebben beloofd en ontwikkelingshulp voor diens voetbalbond van Trinidad en Tobago. Vlak daarna kreeg Duitsland het WK met een stemmenverhouding van 12-11. De voormalig international ontkent dat er een verband bestaat.

De details kon hij zich niet herinneren. 'Ik weet niet of dat met naïviteit te maken heeft. Ik heb honderden papieren, contracten ondertekend zonder een regel gelezen te hebben. Als ik iemand vertrouw dan krijg die alles van mij gedaan', aldus Beckenbauer.

Hij sluit niet uit dat daar ook dubieuze overeenkomsten tussen zaten. 'Het kan zijn dat een tovenaar nog iets tevoorschijn haalt uit een prullenbak, kluis of archiefkast. Ik zou het niet weten. Maar ik geloof zo langzamerhand dat het nu wel genoeg is geweest.'

Agenda

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Fox Sports

De Klassieker Ajax - Feyenoord

De Eredivisie begint dit jaar goed: Ajax ontvangt op 21 januari Feyenoord voor de 184e editie van de Klassieker. Elke Klassieker is speciaal, maar dit duel heeft alle ingrediënten om een spektakel te worden.

Voetbal

Ziggo en Ajax

Ziggo is de trotse hoofdsponsor van Ajax. Wil jij vanaf de bank álle ins en outs horen over je Ajax-helden? Volg dan Inside Ajax bij Ziggo Sport. Als klant kun je regelmatig rekenen op speciale Ajax-acties en andere extra’s!

Voetbal

Man, man, man!

Op 9 december staat de eerste Manchester derby op het programma. Het wordt een clash tussen twee compleet verschillende speelstijlen.