Preview: Bayern München - Borussia Dortmund

Preview: Bayern München - Borussia Dortmund

Bayern op eenzame hoogte

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op FOX Sports
08 april 2017, 18.30 uur
FC Bayern, Stern des Südens, du wirst niemals untergehn. En ook dit jaar gaat de ster niet onder. Integendeel, Bayern stevent af op alweer de 27e titel, en de vijfde op rij. 

Niet te geloven

Als zelfs de voorzitter van de Bundesliga zich zorgen maakt over de dominantie van Bayern, dan is dat niet zomaar. Christian Seifert vreest dat de alleenheerschappij van de Stern des Südens de geloofwaardigheid van de Bundesliga weleens kan aantasten. En daar heeft hij een punt. 

Want Der Rekordmeister doet zijn naam dit seizoen weer eer aan en dendert driftig door, op naar de 27e titel en de vijfde op rij. Niemand stopt de Zuid-Duitse club. Nou ja bijna niemand, want dit seizoen verloren Die Bayern toch één keer. En dat was om precies te zijn op 19 november vorig jaar tegen ra-pa-pa-ra-pa-pa... Borussia Dortmund.

Op een na beste

De 27e titel van Bayern komt door deze Klassiker echt niet meer in gevaar. Of Dortmund nou wint of niet. De Beierse club torent hoog boven de rest van de Bundesliga uit; alleen het verschil met de nummer twee Red Bull Leipzig bedraagt al dertien punten.

Borussia Dortmund zou bij winst wel goede zaken kunnen doen. De tweede plek - voor wat die waard is - komt dan weer een stap dichterbij. Het verschil met Leipzig bedraagt nu nog drie punten. En laat Leipzig de laatste weken nou ook nog eens de draad kwijt zijn. Het kan dus zomaar eens een hele leuk pot voetbal worden!

Bayern - Dortmund kijk je live op Fox Sports. Heb je nog geen FOX Sports? Bestel dan een dagpas en kijk de Duitse topper en andere wedstrijden die dag voor maar € 7,95.