Ajax gebruikt hoekschoppen als wapen

Ajax gebruikt hoekschoppen als wapen

In de thuiswedstrijd van Ajax tegen SC Cambuur gebruikte Nemanja Gudelj de onlangs geïntroduceerde bal voor het komende EK in Frankrijk als doeltreffend wapen. Met twee goed getrapte hoekschoppen leidde de Serviër de ruime thuiszege van zijn ploeg in (5-1).

Joël Veltman had geen moeite de openingstreffer binnen te knikken. Na de gelijkmaker van Sander van de Streek trof Arek Milik doel uit een corner van Gudelj (2-1). Daarna was het verzet van SC Cambuur gebroken en tekenden Davy Klaassen (2) en Amin Younes voor een ruime zege.

'We speelden voor het eerst met de bal die ook op het EK gebruikt gaat worden', vertelde Gudelj. 'Ik vond het lekker trappen. Het leek wel of ik meer grip had. Die vorige bal was gladder. Maar we trainen ook veel op corners. Vooral onze keeperstrainer Carlo l´Ami is daar mee bezig. Hij bedenkt steeds nieuwe tactieken.'

'Onze keeperstrainer zal blij met ons zijn', lachte de scorende aanvoerder Klaassen. 'We hebben het goed uitgevoerd. Cambuur trok zich ver terug en dan is het niet altijd even makkelijk om ruimte te vinden. Het is heerlijk als je dan kan terugvallen op bijvoorbeeld hoekschoppen. Het lijkt misschien heel makkelijk om ruim te winnen. Maar je moet het wel even doen.'

Winnen moet Ajax donderdag ook bij Celtic, als het nog een kansje wil houden op een avontuur in de Europa League na de winterstop. Het elftal van trainer Frank de Boer heeft nog slechts twee groepsduels om een achterstand van twee punten op Fenerbahçe goed te maken. In de aanloop naar het duel kampt de Amsterdamse club vooral met problemen op het middenveld.

Voor de geblesseerde Riechedly Bazoer komt de uitwedstrijd in Glasgow te vroeg, evenals voor topschutter Anwar El Ghazi. Ook het meespelen van de gekwetste middenvelders Daley Sinkgraven en Thulani Serero is zeer twijfelachtig. Trainer De Boer kondigde al aan een extra middenvelder mee naar Celtic te zullen nemen. De achttienjarige Donny van de Beek lijkt een belangrijke kandidaat voor die vacature.

Doelman Jasper Cillessen zou het doodzonde vinden als Ajax in de tweede helft van de competitie alleen nog maar in de eredivisie actief zou zijn. Hij had een paar maanden geleden nooit verwacht dat het Noorse Molde nu al zeker zou zijn van een plaats in de volgende ronde van de Europa League. 'Maar zij spelen thuis op kunstgras. Ik vind dat competitievervalsing', zei hij.

Agenda

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Fox Sports

De Klassieker Ajax - Feyenoord

De Eredivisie begint dit jaar goed: Ajax ontvangt op 21 januari Feyenoord voor de 184e editie van de Klassieker. Elke Klassieker is speciaal, maar dit duel heeft alle ingrediënten om een spektakel te worden.

Voetbal

Ziggo en Ajax

Ziggo is de trotse hoofdsponsor van Ajax. Wil jij vanaf de bank álle ins en outs horen over je Ajax-helden? Volg dan Inside Ajax bij Ziggo Sport. Als klant kun je regelmatig rekenen op speciale Ajax-acties en andere extra’s!

Voetbal

Man, man, man!

Op 9 december staat de eerste Manchester derby op het programma. Het wordt een clash tussen twee compleet verschillende speelstijlen.