Preview: Ajax - Feyenoord

Preview: Ajax - Feyenoord

De allerallerlaatste kans

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op FOX Sports
02 april 2017, 14.30 uur
Ajax is de enige ploeg die Feyenoord nog van de titel af zou kunnen houden. En dan spelen de Amsterdammers ook nog thuis. De laatste keer dat Feyenoord daar wist te winnen was in augustus 2005.

Laatste kans

Het moet wel grandioos misgaan wil Feyenoord dit jaar geen kampioen worden. Er zijn nog zeven competitiewedstrijden te spelen en het verschil met nummer twee Ajax is zes punten. Ook het doelsaldo van de Rotterdammers is aanzienlijk beter. Dit duel is hoe dan ook de allerlaatste kans voor Ajax om iets dichter bij Feyenoord te komen. Want winnen de Amsterdammers dan is het verschil nog maar drie punten. En dan is het hopen op een of meerdere misstappen in 010, waarbij de Rotterdammers in ieder geval nog vier punten moeten laten liggen.

Ajax zal zelf alle volgende duels moeten winnen. En dat met tegenstanders als PSV, AZ en Heerenveen. De Amsterdammers mogen tussen de bedrijven door ook nog twee keer aantreden tegen Schalke 04. Het kampioenschap is na de 1-1 tegen Excelsior ver weg, maar winst in de Arena tegen koploper en aartsrivaal Feyenoord kan een hoop goedmaken.

Meer dan één keer scoren

En waarom zouden ze ook niet winnen, zullen ze in Amsterdam denken. Feyenoord heeft de afgelopen twaalf jaar namelijk niet een keer drie punten mee naar huis weten te nemen. Nee, het wist zelfs twaalf jaar lang niet meer dan één keer per wedstrijd te scoren in de Arena. Op 28 augustus 2005 scoorde de Rotterdamse club voor het laatst twee keer en won toen ook met 1-2.

Alle ontmoetingen daarna in Amsterdam bleven de Rotterdammers steken op maximaal één doelpunt per wedstrijd. Van de 10 onderlinge competitieduels die volgden verloren ze er 8 en speelden ze 2 keer gelijk. Ajax scoorde in de laatste 10 thuiswedstrijden 23 keer, Feyenoord 6 keer. Dat belooft dus niet veel goeds voor de mannen van Giovanni van Bronckhorst.

Ajax - Feyenoord kijk je live op Fox Sports. Heb je nog geen FOX Sports? Bestel dan een dagpas en kijk de Klassieker en andere wedstrijden die dag voor maar € 7,95.