Ajax-fans willen eerste helft boycotten

Ajax-fans willen eerste helft boycotten

Supporters van Ajax willen zaterdag tijdens de thuiswedstrijd van hun club tegen SC Cambuur hun onvrede duidelijk maken over de bestuurlijke chaos bij hun club. De AFCA Supportersclub roept op de vakken van de Zuid-tribune en vakken waar de fans van VAK 410 staan in de eerste helft leeg te houden.

'Hiervoor zullen de ingangen op de desbetreffende vakken worden 'geblokkeerd'', valt te lezen in een statement. 'Wij verwachten de volledige medewerking van iedereen op de desbetreffende vakken. Verzoek is om instructies op te volgen, zodat iedereen de tweede helft binnen is en er geen problemen ontstaan tijdens de doorstroming.'

Op de Zuid-tribune en de Vakken voor Vak 410 volgt de meest fanatieke aanhang van Ajax de duels van hun club. Het boycotten van de eerste helft zou met verschillende fangroeperingen besproken zijn. 'Als politiek en ego's gaan winnen, gaat onze club kapot!', valt er onder meer om de Facebookpagina van de F-side te lezen. Afgelopen maandag maakte Johan Cruijff bekend dat hij zich terugtrekt als adviseur van de club waar hij al vanaf zijn vijfde levensjaar over de vloer komt.

Hij vindt het onbegrijpelijk dat Ajax hoofd opleiding Wim Jonk wil ontslaan en zegt dat zijn plannen niet goed worden uitgevoerd.

Agenda

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Fox Sports

De Klassieker Ajax - Feyenoord

De Eredivisie begint dit jaar goed: Ajax ontvangt op 21 januari Feyenoord voor de 184e editie van de Klassieker. Elke Klassieker is speciaal, maar dit duel heeft alle ingrediënten om een spektakel te worden.

Voetbal

Ziggo en Ajax

Ziggo is de trotse hoofdsponsor van Ajax. Wil jij vanaf de bank álle ins en outs horen over je Ajax-helden? Volg dan Inside Ajax bij Ziggo Sport. Als klant kun je regelmatig rekenen op speciale Ajax-acties en andere extra’s!

Voetbal

Man, man, man!

Op 9 december staat de eerste Manchester derby op het programma. Het wordt een clash tussen twee compleet verschillende speelstijlen.