Ajax aast op revanche in de Kuip

Ajax aast op revanche in de Kuip

'Maar dat zegt niets over de klassieker', hield Joël Veltman de moed er in. De verdediger was vorige week woensdag met een eigen doelpunt verantwoordelijk voor de nederlaag van zijn ploeg in de Kuip. 'Deze wedstrijd maakt iets extra's bij ons los. We gaan gewoon met vertrouwen naar Rotterdam.'

Ajax, koploper in de eredivisie, verdedigt tegen Feyenoord een voorsprong van drie punten op de ranglijst. 'Het is doodzonde dat wij nu weer moeten aanhaken'', verwees coach Giovanni van Bronckhorst van de nederlaag van zijn Rotterdamse ploeg zondag tegen ADO Den Haag (1-0). De oud-verdediger beschikt over een fitte selectie. Doelman Kenneth Vermeer is op tijd hersteld van een liesblessure, die hem de afgelopen dagen enkele trainingen kostte.

Feyenoord wil de klassieker anders beginnen dan anderhalve week geleden. 'We speelden aanvankelijk veel te afwachtend', vond Van Bronckhorst. 'Ik miste flair. Pas in de tweede helft bogen we dat om.' De oefenmeester kondigde aan dat hij Marko Vejinovic nu wel een basisplaats geeft. Hij passeerde de kersverse international in het bekerduel met Ajax omdat hij dacht dat Tonny Vilhena beter in staat was Riechedly Bazoer te verdedigen.

Bij Ajax ontbreekt clubtopscorer Anwar El Ghazi. De aanvaller liep donderdag tegen Fenerbahçe een enkelblessure op. Lasse Schöne lijkt de logische vervanger voor de rechtsbuiten. Mitchell Dijks kan mogelijk wel in actie komen in de Kuip. Hij heeft sneller dan verwacht afgerekend met een liesblessure. Als hij niet kan spelen, dan voetbalt Jairo Riedewald als linksback en komt er een plaats in het centrum van de defensie vrij voor Mike van der Hoorn.

Agenda

Hoeveel medailles pakt Nederland in Pyeongchang?

Vrijdag 9 februari

Zeventien dagen, vijftien sporten en 29 Nederlandse topsporters. Volg van 9 tot 25 februari elke sec

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Fox Sports

Bekeren in Europa…

Er wordt weer flink gevoetbald in Europa: van de kwartfinale van de KNVB Beker tot de Duitse DFB-Pokal en de Engelse FA Cup. En wat dacht je van knock-outrondes in de Europa League?

Ajax

Win een overnachting in de ArenA

Beleef het Klassiekerweekend van je leven met een overnachting in ons Ziggo Tiny House! Laat zien hoe jij je voorbereidt op de wedstrijd met #zigGOajax en wie weet kruip jij onder de wol in de ArenA.