Afrika Cup-finale: Egypte - Kameroen

Afrika Cup-finale: Egypte - Kameroen

De ontknoping nadert

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op FOX Sports
05 februari 2017, 20.00 uur
Titelfavoriet Egypte bereikte met magere scores de finale. Ook het door afzeggingen geplaagde Kameroen worstelde zich door het toernooi. Op wie zet jij je geld?

Efficiency is key

Egypte werd vooraf getipt als de favoriet voor de titel. Het won de Afrika Cup het vaakst van allemaal: maar liefst zeven keer. Dit jaar hebben de Farao's nog niet echt weten te overtuigen. In vijf wedstrijden scoorden ze dit toernooi (in reguliere speeltijd) maar vier keer. Daarmee zijn ze in ieder geval wel heel efficiënt.

In de groepsfase speelden de Egyptenaren met 0-0 gelijk tegen Mali en won het met 1-0 van Oeganda en Ghana. In de kwartfinale won het met 1-0 van Marokko. En afgelopen woensdag speelde het dus met 1-1 gelijk tegen Burkina Faso, maar won het uiteindelijk op strafschoppen met 4-3.

Niet voor niets ontembaar

Niemand had er in Kameroen nog op gerekend dat de Ontembare Leeuwen ook maar een ronde verder zouden komen. Laat staan dat ze de finale zouden halen. Kameroen kreeg voor het toernooi namelijk wel zeven afzeggingen. Tot grote ergernis en woede van de bond en de bondscoach, de Belg Hugo Broos. Maar misschien hebben ze daaruit wel extra moed en durf geput, want de Kameroeners hebben zich werkelijk met hangen en wurgen door het toernooi geworsteld.

In de groepsfase wonnen ze maar een duel, tegen Guinee-Bissau. In de kwartfinale kwamen ze Senegal tegen. In een gelijkopgaande wedstrijd bleven de doelpunten toen uit en beslisten penalty's de wedstrijd in het voordeel van Kameroen. En in een vrij tamme halve finale won het uiteindelijk toch knap van Ghana. Zo zie je maar.

De finale zie je op zondag 5 februari om 20.00 uur op FOX Sports. Op zaterdag 4 februari om 20.00 uur staat de wedstrijd om de derde plaats op het programma. Ook die zie je live op FOX Sports.