Oefenen voor Wimbledon

Oefenen voor Wimbledon

Kijk de mooiste grastoernooien bij FOX Sports en Ziggo Sport

Tennissers spelen deze maand grastoernooien om zich voor te bereiden op Wimbledon. Bij Ziggo Sport zie je de rentree van Andy Murray op de Libéma Open in Rosmalen. Bij FOX Sports zie je de Gerry Weber Open in Halle (Duitsland) en de Aegon Championships op Queen’s Club (Londen).

Nadat het gravelseizoen op Roland Garros is afgesloten, begint de tennistop aan het grasseizoen. In voorbereiding op Wimbledon zendt Ziggo Sport het grastoernooi in Rosmalen uit en een week later spelen de mannen nóg twee toptoernooien, allebei te zien bij FOX Sports.

Murray op de Libéma Open

De Libéma Open, van 11 tot en met 17 juni te zien bij Ziggo Sport, wordt dit jaar extra bijzonder. Andy Murray maakt namelijk na bijna een jaar afwezigheid zijn comeback op het ATP-toernooi. De drievoudig grandslamwinnaar ziet het grastoernooi in Rosmalen als een perfecte voorbereiding op Wimbledon. Robin Haase en Kiki Bertens houden de Nederlandse eer hoog.

Update 5 juni 2018: Andy Murray heeft zich bij de toernooiorganisatie van het Libéma Open afgemeld. Hij is niet op tijd fit.

Federer op herhaling in Halle?

Vanaf 18 juni kijk je naar de Gerry Weber Open in het Duitse Halle. Vorig jaar won Roger Federer. Duitse spelers doen het daar voor eigen publiek normaal gesproken ook goed. Eerdere winnaars zijn onder meer Stich, Kiefer, Haas en Mayer. Vorig jaar haalde Alexander Zverev de finale. Kan hij dit jaar voorkomen dat Roger Federer zijn tiende titel wint?

Tennisroyalty

In dezelfde week staat op de Queen’s Club in Londen de Aegon Championships op het programma. Het winnen van de titel op Queen’s bleek eerder voor spelers als McEnroe, Connors, Becker, Sampras, Hewitt, Nadal en Murray de opmaat naar de winst op Wimbledon. Viervoudig winnaar Andy Murray en Rafael Nadal – de kampioen van 2008 – komen waarschijnlijk in actie in Londen.

De vrouwen spelen in juni onder meer grastoernooien in Birmingham, op Mallorca en in Eastbourne.

Gras: het is geen gravel

De sport tennis bestaat al best lang, en tennissen op gras kun je zo ongeveer al sinds eind 18e eeuw. Vraag het ervaren tennissers en ze zullen zeggen dat spelen op gras heel erg anders is dan spelen op gravel of hardcourt. Nooit op gras gespeeld? Dit is anders:

  • De bal stuitert veel minder op
  • Je moet veel sneller bij de bal zijn om hem goed terug te slaan
  • Snelheid en kracht zijn bonuspunten als je op gras speelt
  • Door de snelheid spelen de service en de return een nog grotere rol in een wedstrijd
  • En door de snelheid is ook concentratie behouden belangrijker dan op harde ondergrond