Sensationele zege Zverev op Simon

Sensationele zege Zverev op Simon

Alexander Zverev heeft zich op sensationele wijze een weg gebaand naar de kwartfinale van het ABN AMRO-tennistoernooi in Rotterdam. Het 18-jarige Duitse toptalent kegelde na een hoogstaande partij van bijna drie uur Gilles Simon met 7-5, 3-6, 7-6 (4) uit het toernooi.


Het beslissende punt viel pas na middernacht. Die toeschouwers die erop waren blijven wachten, zullen geen spijt hebben gehad. De partij was hoogstaand en boeide voortdurend. Vooral in de derde set viel er volop te genieten, van lange rally's, prachtige passeerslagen van beide spelers die een enorme vechtlust etaleerden.

Toen de onervaren Zverev, wiens bovenbeenspieren al flink protesteerden, op 2-2 zijn service inleverde na met 40-0 te hebben voor gestaan, leek Simon te kunnen ontsnappen ondanks het overwerk. De Fransman kon de break niet vasthouden. Zverev overleefde de kraampaanval, brak terug en sloeg in de tiebreak op zijn eerste matchpoint toe. 

Agenda

Hoeveel medailles pakt Nederland in Pyeongchang?

Vrijdag 9 februari

Zeventien dagen, vijftien sporten en 29 Nederlandse topsporters. Volg van 9 tot 25 februari elke sec

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Sport

Ziggo Sport kalender

Lekker binnen voor de buis de spannendste live wedstrijden kijken, terwijl het buiten koud is. Met Ziggo Sport op kanaal 14 zit je goed. Wat staat er dit najaar op het programma? Bekijk de opstelling:

Tennis

US Open 2017

Twee weken lang strijdt de mondiale tennistop in New York om de laatste Grand Slam-titel van dit jaar. Van de eerste bal tot de laatste matchpoint, je ziet het van 28 augustus tot en met 10 september bij Eurosport 1.

Tennis

Klaar voor de tenniszomer

Wat doe je als proftennisser om je voor te bereiden op Wimbledon? Je oefent op gras. Of je trekt je daar weinig van aan en je gaat vlammen op de gravelbanen van Roland Garros. Voor beide is wat te zeggen.

Tennis

Davis Cup: Bosnië - Nederland

In de verte lonkt het hoogste Davis Cup-niveau weer. Want bij winst op Bosnië plaatsen we ons voor de play-offs voor de wereldgroep in 2018. Makkelijk wordt het niet.