Over het ABN AMRO World Tennis Tournament

Over het ABN AMRO World Tennis Tournament

Van 8 t/m 14 februari

 

Update: naast Federer en Kyrgios heeft ook Richard Gasquet zich moeten terugtrekken wegens een blessure.

Het ABN AMRO World Tennis Tournament kent een rijke tennishistorie. Het toernooi behoort tot de belangrijkste indoor toernooien ter wereld en de meest prestigieuze sportevenementen van Nederland. Van 8 t/m 14 februari vindt het voor de 43e keer plaats in Rotterdam.

De hoge kwaliteit van het deelnemersveld is vanaf de start in 1974 tot heden onveranderd gebleven. Vrijwel alle legendes van het internationale tennis hebben deelgenomen: van Arthur Ashe,  tot Roger Federer. Federer, zeventienvoudig Grand Slam winnaar en huidig nummer twee van de wereld, neemt voor de negende keer deel aan het ABN AMRO World Tennis Tournament. De Zwitser gaat in Ahoy op jacht naar zijn derde toernooizege. De Nederlander Jean-Julien Rojer en de Roemeen Horia Tecau gingen tijdens de editie van 2015 met de dubbeltitel naar huis.

Ontmoet je tennishelden
Het ABN AMRO World Tennis Tournament is méér dan een tennistoernooi; het is een complete dag of avond uit, waar voor iedere bezoeker zeer veel te beleven valt. Zo kent Tennis Plaza een grote verscheidenheid aan winkeltjes, stijlvolle eet- en drinkgelegenheden en een mediaplein, waarbij zelfs een ontmoeting met de spelers tot de mogelijkheden behoort.

Speel mee!
Op Sports Plaza is een uitgebreid activiteitenplein waar allerlei tennisvormen beoefend kunnen worden onder deskundige leiding. Het aanbod, met vele tennis gerelateerde activiteiten, biedt jong en oud voldoende ruimte om zelf een unieke tenniservaring op te doen. Op Sports Plaza zijn tevens de trainingen van de toppers te bekijken en wordt van dinsdag tot en met zaterdag het 8e ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament gespeeld.