Over ABNWTT

Over ABNWTT

Update: naast Federer en Kyrgios heeft ook Richard Gasquet zich moeten terugtrekken wegens een blessure.

De hoge kwaliteit van het deelnemersveld is vanaf de start in 1974 tot heden onveranderd gebleven. Vrijwel alle legendes van het internationale tennis hebben deelgenomen: van Arthur Ashe,  tot Roger Federer. Federer, zeventienvoudig Grand Slam winnaar en huidig nummer twee van de wereld, neemt voor de negende keer deel aan het ABN AMRO World Tennis Tournament. De Zwitser gaat in Ahoy op jacht naar zijn derde toernooizege. De Nederlander Jean-Julien Rojer en de Roemeen Horia Tecau gingen tijdens de editie van 2015 met de dubbeltitel naar huis.

Ontmoet je tennishelden 
Het ABN AMRO World Tennis Tournament is méér dan een tennistoernooi; het is een complete dag of avond uit, waar voor iedere bezoeker zeer veel te beleven valt. Zo kent Tennis Plaza een grote verscheidenheid aan winkeltjes, stijlvolle eet- en drinkgelegenheden en een mediaplein, waarbij zelfs een ontmoeting met de spelers tot de mogelijkheden behoort.

Speel mee! 
Op Sports Plaza is een uitgebreid activiteitenplein waar allerlei tennisvormen beoefend kunnen worden onder deskundige leiding. Het aanbod, met vele tennis gerelateerde activiteiten, biedt jong en oud voldoende ruimte om zelf een unieke tenniservaring op te doen. Op Sports Plaza zijn tevens de trainingen van de toppers te bekijken en wordt van dinsdag tot en met zaterdag het 8e ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament gespeeld.

Agenda
Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Sport

Ziggo Sport kalender

Lekker binnen voor de buis de spannendste live wedstrijden kijken, terwijl het buiten koud is. Met Ziggo Sport op kanaal 14 zit je goed. Wat staat er dit najaar op het programma? Bekijk de opstelling:

Tennis

US Open 2017

Twee weken lang strijdt de mondiale tennistop in New York om de laatste Grand Slam-titel van dit jaar. Van de eerste bal tot de laatste matchpoint, je ziet het van 28 augustus tot en met 10 september bij Eurosport 1.

Tennis

Klaar voor de tenniszomer

Wat doe je als proftennisser om je voor te bereiden op Wimbledon? Je oefent op gras. Of je trekt je daar weinig van aan en je gaat vlammen op de gravelbanen van Roland Garros. Voor beide is wat te zeggen.

Tennis

Davis Cup: Bosnië - Nederland

In de verte lonkt het hoogste Davis Cup-niveau weer. Want bij winst op Bosnië plaatsen we ons voor de play-offs voor de wereldgroep in 2018. Makkelijk wordt het niet.