'Nederland heeft geen last van Sjarapova'

'Nederland heeft geen last van Sjarapova'

Maria Sjarapova komt waarschijnlijk niet in actie als Rusland het komend weekeinde in het Fed Cup-toernooi opneemt tegen Nederland. 'Hoogstwaarschijnlijk speel ik niet en moedig ik het team aan, maar we nemen de definitieve beslissing in de komende dagen', zei de Russische kopvrouw op een persconferentie in Moskou.


Nederland komt voor het eerst in achttien jaar in actie in de wereldgroep van het tennistoernooi voor landenteams. Kiki Bertens, Richèl Hogenkamp, Aranxta Rus en Cindy Burger moeten het opnemen tegen de op papier veel sterkere Russinnen.

Sjarapova bekende dat ze de Nederlandse tegenstanders amper kent. 'Ik ken een paar spelers, maar niet heel goed. Het doet er niet toe. Het draait om de wedstrijden en niet om de tegenstander', aldus de nummer zes van de wereld.

Rusland heeft Svetlana Koeznetsova, Ekaterina Makarova en Daria Kasatkina beschikbaar voor de ontmoeting. Als Nederland tot een stunt in staat blijkt, staat het team in de halve finale van de strijd om de Fed Cup. Bij verlies moeten de tennissters strijden tegen degradatie uit de wereldgroep.


Ziggo Sport laat alle Ziggo-klanten live en gratis beleven hoe de Nederland het er vanaf brengt tegen de favoriete Russinnen in het Fed Cup-toernooi. Stem zaterdag vanaf 11.55 uur af op kanaal 14 en zondag om 09.55 uur. Ook zonder Ziggo-abonnement mis je niets via Ziggo Sport Totaal Go.

Agenda

Lady Gaga

Zaterdag 20 januari - 20.00 uur

Lady Gaga komt op 20 januari naar de Ziggo Dome met haar Joanne World Tour.

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Sport

Ziggo Sport kalender

Lekker binnen voor de buis de spannendste live wedstrijden kijken, terwijl het buiten koud is. Met Ziggo Sport op kanaal 14 zit je goed. Wat staat er dit najaar op het programma? Bekijk de opstelling:

Tennis

US Open 2017

Twee weken lang strijdt de mondiale tennistop in New York om de laatste Grand Slam-titel van dit jaar. Van de eerste bal tot de laatste matchpoint, je ziet het van 28 augustus tot en met 10 september bij Eurosport 1.

Tennis

Klaar voor de tenniszomer

Wat doe je als proftennisser om je voor te bereiden op Wimbledon? Je oefent op gras. Of je trekt je daar weinig van aan en je gaat vlammen op de gravelbanen van Roland Garros. Voor beide is wat te zeggen.

Tennis

Davis Cup: Bosnië - Nederland

In de verte lonkt het hoogste Davis Cup-niveau weer. Want bij winst op Bosnië plaatsen we ons voor de play-offs voor de wereldgroep in 2018. Makkelijk wordt het niet.