Klaar voor de tenniszomer?

Klaar voor de tenniszomer?

Roland Garros en oefenen op gras

Wat doe je als proftennisser om je voor te bereiden op Wimbledon? Je oefent op gras. Of je trekt je daar weinig van aan en je gaat vlammen op de gravelbanen van Roland Garros. Voor beide is wat te zeggen.

Gerry Weber Open

Vanaf 19 juni wordt in het Duitse Halle het Gerry Weber Open gespeeld, een toernooi waar Duitsers het doorgaans goed doen. Het rijtje winnaars voor eigen publiek met onder meer Stich, Kiefer en Haas, kreeg vorig jaar gezelschap van Florian Mayer. Roger Federer is wederom de grootste trekpleister voor de editie van 2017. De Zwitser komt hier elk jaar als  voorbereiding op Wimbledon.

De Gerry Weber Open zie je vanaf 19 juni op FOX Sports

Aegon Championships

In dezelfde week van juni staan op de Queen’s Club in Londen de Aegon Championships op het programma. Het winnen van de titel op Queen’s bleek eerder voor spelers als McEnroe, Connors, Becker, Sampras, Hewitt, Nadal en Murray de opmaat naar de winst op Wimbledon. Titelverdediger en vijfvoudig winnaar van dit toernooi Andy Murray krijgt voor eigen publiek gezelschap van Rafael Nadal. Federer heeft dus gekozen voor Halle en Novak Djokovic slaat sinds 2010 alle voorbereidende grastoernooien over.

De Aegon Championships zie je vanaf 19 juni op FOX Sports

Roland Garros

Leuk, die grasbanen, maar Roland Garros willen de meeste toppers toch ook niet missen, al laat Roger Federer het toernooi aan zich voorbij gaan. In Parijs gaat Rafael Nadal proberen het meest prestigieuze ATP-toernooi op gravel voor de tiende keer te winnen. Zijn gezondheid zat hem de afgelopen jaren soms in de weg, maar Nadal lijkt weer topfit. Vrijwel niemand uit de tennistop ontbreekt overigens. Voor Nederland komt Robin Haase uit.

Hetzelfde geldt voor het vrouwentoernooi. Titelverdedigster Muguzura is van de partij, net als de zussen Williams, Angelique Kerber en onze eigen Kiki Bertens. Zij bereikte vorige jaar de halve finale in Parijs. Dat maakt haar optreden van dit jaar anders: er wordt nu meer van haar verwacht. Kan ze de druk aan?

Roland Garros, van 22 mei tot 11 juni bij Eurosport