Finale in Ahoy: deze 5 vrienden komen al 12 jaar

Finale in Ahoy: deze 5 vrienden komen al 12 jaar

Al twaalf jaar lang zitten ze op de tribune tijdens de finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Vijf vrienden uit Emmen en omstreken. Vroeger zagen ze elkaar zo ongeveer iedere dag. Tegenwoordig wonen er twee in Sjanghai, drie zijn er in Emmen gebleven. Ze spreken hooguit twee keer per jaar af. Eén van die keren is steevast de tennisfinale in Ahoy.


‘We kijken er elk jaar met z’n allen naar uit’, zegt Jean-Paul. ‘Nooit hebben we getwijfeld om een jaar over te slaan. Elk jaar kopen we ook een broodje Unox. Dat is onze prijsindex van het toernooi’, aldus de ondernemer in hart en nieren. Al snel is duidelijk dat het tennis niet het enige is voor de mannen. Jean-Paul: ‘Het mooiste is biertjes drinken op de tribune en de wave proberen in te zetten, haha.’'Voor ons waren het ook pittige finales'

Jelmer vindt hun eerste finale van 2005 ook meteen de mooiste: ‘Dat was een lange driesetter. Mooi tennis, veel sfeer en met Roger Federer. Zo horen finales te zijn.’ Voor Dennis, Jean-Paul en Bert was de wedstrijd van Federer tegen Juan Martín Del Potro in 2012 juist de mooiste. 'Het was niet heel spannend, maar wat gaaf om je idool te zien spelen', zegt Jean-Paul.

In 2006 vond volgens velen het dieptepunt plaats. Jelmer: 'Radek Stepanek tegen Christophe Rochus. Dat duurde 43 minuten. Daarvoor kom je die kant niet op.' Federer is bij de vrienden met afstand de meest favoriete speler. Alleen Raymon verkiest Novak Djokovic boven de Zwitser.

De finales van 2005 en 2012:

De samenkomst van de mannen betreft niet alleen de wedstrijddag zelf. De avond van tevoren komen ze bij elkaar en houden ze hun eigen voetbaltoernooi op de spelcomputer. ‘Soms duurt dat toernooi tot 6 uur ’s ochtends. Voor ons waren het dus ook pittige finales’, biecht Jean-Paul op. Dat geldt ook voor Raymon: ‘De avond ervoor maakt het legendarisch’, vertelt hij met een glimlach.

JELMER EN HET KAPOTTE RACKET
De mooiste herinnering van Dennis, Bert en Raymon vond niet eens op het center court plaats. Dennis: ‘Bij het hardserveren liet Jelmer zijn racket vallen. Helemaal kapot, haha.’ Ook Bert kent dat moment nog maar al te goed. ‘Jelmer die bij het serveren zijn racket liet vallen. Hij ging nog stuk ook. Prachtig.’

En wat denken de mannen dan van de finale van dit jaar? Jelmer, Bert en Dennis kiezen voor Gaël Monfils als winnaar. Raymon gaat voor Martin Klizan. Jean-Paul is nog altijd niet helemaal over het afzeggen van zijn held Federer heen: 'Ik denk dat Federer wint. Hij komt toch en wint het toernooi!' Wie weet Jean- Paul. Wie weet...

De vrienden op een rij:

Naam Dennis Huizing Naam Jean-Paul Schmitz
Leeftijd 38 Leeftijd 29
Beroep ICT-manager Beroep Ondernemer in China
Woonplaats Emmen Woonplaats Sjanghai
Mooiste finale Federer-Del Potro 2012 Mooiste finale Federer-Del Potro 2012

 

Naam Raymon Luchjenbroers  Naam Jelmer de Jong
Leeftijd 33 Leeftijd 28
Beroep Werktuigbouwkundige Beroep Ondernemer in China
Woonplaats Emmen Woonplaats Sjanghai
Mooiste finale Waren allemaal mooi! Mooiste finale Federer-Ljubicic 2005

 

Naam Bert Hoefsloot                                                     
Leeftijd 32    
Beroep Gebiedscoördinator    
Woonplaats Emmen    
Mooiste finale Federer-Del Potro 2012    
Agenda

Lady Gaga

Zaterdag 20 januari - 20.00 uur

Lady Gaga komt op 20 januari naar de Ziggo Dome met haar Joanne World Tour.

Kygo

Dinsdag 13 februari

De Noorse DJ, muzikant en producer Kygo geeft op 13 februari een show in de Ziggo Dome!

The Chainsmokers

Zaterdag 17 februari

The Chainsmokers zie je op zaterdag 17 februari in de Ziggo Dome!

Imagine Dragons

Maandag 19 februari

Op maandag 19 februari komt Imagine Dragons naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start vrijdag 22 sep

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Sport

Ziggo Sport kalender

Lekker binnen voor de buis de spannendste live wedstrijden kijken, terwijl het buiten koud is. Met Ziggo Sport op kanaal 14 zit je goed. Wat staat er dit najaar op het programma? Bekijk de opstelling:

Tennis

US Open 2017

Twee weken lang strijdt de mondiale tennistop in New York om de laatste Grand Slam-titel van dit jaar. Van de eerste bal tot de laatste matchpoint, je ziet het van 28 augustus tot en met 10 september bij Eurosport 1.

Tennis

Klaar voor de tenniszomer

Wat doe je als proftennisser om je voor te bereiden op Wimbledon? Je oefent op gras. Of je trekt je daar weinig van aan en je gaat vlammen op de gravelbanen van Roland Garros. Voor beide is wat te zeggen.

Tennis

Davis Cup: Bosnië - Nederland

In de verte lonkt het hoogste Davis Cup-niveau weer. Want bij winst op Bosnië plaatsen we ons voor de play-offs voor de wereldgroep in 2018. Makkelijk wordt het niet.