Fed Cup: Wit-Rusland - Nederland

Fed Cup: Wit-Rusland - Nederland

Kansen op weer een stunt

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal
11 februari 2017, 10.00 uur
Weet je nog? Onze dames zetten vorig jaar Rusland verrassend opzij in de kwartfinale van de Fed Cup. Dit jaar treffen ze Wit-Rusland. Als dat geen uitgelezen kans is om weer zo'n stunt uit te halen.

Moeten we kunnen hebben

In de lange Fed Cup-geschiedenis kwam Nederland in totaal maar drie keer eerder uit tegen Wit-Rusland. We wonnen wel alle drie de keren: in 1994, in 1999 en in 2014. Dat biedt dus in ieder geval al perspectief. Het is ook nog eens de eerste keer dat de Wit-Russen in de Wereldgroep uitkomen.

En we hebben natuurlijk nog het geluk dat topspeelster Victoria Azarenka er niet bij is. Zij beviel afgelopen december van een zoon, dus zij doet het even wat rustiger aan. Maar goed, laten we ons vooral niet rijk rekenen. Ook wij spelen pas sinds 2016 weer in de Wereldgroep, en dat na een héééééle lange periode van afwezigheid.

Maar wij hebben Bertens

Als coach van Nederland ben je blij met toptennissters als Kiki Bertens. De nummer 24 van de wereld moet als vaste waarde de Fed Cup-teamkar gaan trekken. Daarnaast selecteerde Paul Haarhuis nog Cindy Burger (138) en Arantxa Rus (174). Over de deelname van Richel Hoogenkamp bestond lange tijd onzekerheid vanwege haar polsblessure. Haarhuis koos uiteindelijk voor Michaëlla Krajicek (252).

Coach van Wit-Rusland Eduard Dubrou selecteerde het volgende, tamelijk onbekende viertal: Aliaksandra Sasnovich (129), Aryna Sabalenka (142), Olga Govortsova (172) en Vera Lapko (305). 

Programma Fed Cup
11 februari 10.00 uur
Aliaksandra Sasnovich - Michaëlla Krajicek  
11 februari 11.30 uur
Aryna  Sabalenka - Kiki Bertens
12 februari 9.00 uur
Aliaksandra Sasnovich - Kiki Bertens
12 februari 10.30 uur
Aryna Sabalenka - Michaëlla Krajicek
12 februari 12.00 uur
Olga Govortsova/Vera Lapko - Cindy Burger/Arantxa Rus